Taistolainen Björn Wahlroos: Riikka Purra on intellektuelleinta suomalaista poliittista johtoa | Uusi Suomi Puheenvuoro

Ensiksi, Björn Wahlroos on taistolainen, koska kaikki noin viisikymmentä vuotta sitten taistolaisuuteen hurahtaneet ovat edelleen taistolaisia perussuomalaisille. Björn Wahlroos kehuu perussuomalaisia: ”Timo Soinin vasemmistopopulismin jälkeen osa perussuomalaisten johdosta on tänään intellektuelleinta suomalaista poliittista johtoa.” En koskaan pitänyt Soinia vasemmistolaisena, vaan oikeistolaisena ja puritaanisena peruskatolilaisena. Mutta siinä olen samaa mieltä Wahlroosin kanssa, että superrikkaiden palatseista katsottuna


Ensiksi, Björn Wahlroos on taistolainen, koska kaikki noin viisikymmentä vuotta sitten taistolaisuuteen hurahtaneet ovat edelleen taistolaisia perussuomalaisille.

Björn Wahlroos kehuu perussuomalaisia: ”Timo Soinin vasemmistopopulismin jälkeen osa perussuomalaisten johdosta on tänään intellektuelleinta suomalaista poliittista johtoa.”

En koskaan pitänyt Soinia vasemmistolaisena, vaan oikeistolaisena ja puritaanisena peruskatolilaisena.

Mutta siinä olen samaa mieltä Wahlroosin kanssa, että superrikkaiden palatseista katsottuna perussuomalaisten johdossa on tänään intellektuelleinta suomalaista poliittista johtoa, kuten kaikki perusministerit. He ajavat tinkimättömästi superrikkaiden etuja.

Wahlroos jatkaa: ”Näitä slaavilaisen filologian tutkijoita ei hirveän paljon muualla ole ja tietenkin Jussi Halla-aho ei ole ainoa henkilö, johon viittaan.”

Wahlroosin kehut ovat kuin kesäteatterin komiikasta: ”Itse asiassa vähimmilläänkin minä sanoisin, että perussuomalaisten johto on erittäin raikas tuuli ummehtuneessa suomalaisessa poliittisessa debattihuoneessa.”

Jep, Wahlroosin profetia on mennyt pahasti pieleen puolessa vuodessa. Herää kysymys, miten Wahlroos on voinut rikastua?

Supliikilla ja isänsä statuksella.

Mandatum hyötyi 90-luvun lamasta ja teki perustajastaan rikkaan

Yhteiskunnan yläluokalle lahjoittamat jättimäiset sosiaalituet mahdollistivat Wahlroosin superrikkauden.

Muistan edelleen Mandatum koplauksen. Kun alimmat sosiaaliluokat kärsivät, yläluokka rikastui veronmaksajien rahoilla Suomi -nimisessä ankkalammikossa.

Elämme jälleen aikaa, jolloin uudet wahlroosit rikastuvat Riikka Purran intellektuellisen leikkauspolitiikan johdosta.

En tunne Suomen poliittisesta historiasta toista ministeriä, joka Purran tavoin uutteran häpeämättömästi kasvattaisi rikkauden varallisuutta ja yhtä julmasti saksiaan mainostaen leikkaa niiltä, joilla on vähiten ja jotka vähiten pystyvät puolustamaan oikeuttaan arvokkaaseen elämään.