Svenska Medborgare Gripna i Georgien: Skjutning i Istanbul Skakar Gängvärlden

Två svenska medborgare ska ha gripits i Georgien misstänkta för en skjutning mot två svenska gängkriminella i Istanbul förra månaden, där en av dem dog. Det rapporterar Ekot i Sveriges Radio med hänvisning till turkiska medier. Männen, som är bröder, uppges ha gömt sig i


🚨Två svenska medborgare har gripits i Georgien, misstänkta för en våldsam skjutning mot två svenska gängkriminella i Istanbul förra månaden, där en tragiskt nog miste sitt liv. Denna händelse har satt ljus på de djupa konflikterna inom den undre världen och signalerar en potentiell risk för eskalering. Ekot i Sveriges Radio lyfter fram denna nyhet med stöd från turkiska mediekällor, vilket understryker dess internationella vikt.

Bröderna, nu i centrum av denna storm, tog sin tillflykt i en lastbil, som under helgen gjorde sin resa över gränsen från Turkiet till Georgien. Deras frihet tog slut när polisen genomförde en noggrann kontroll av fordonet.

De misstänks ha utfört ett kallblodigt attentat på ett kafé i Istanbul den 17 mars, ett dråp som lämnade en familj i sorg och en annan man skadad. Offren, båda med kopplingar till det ökända Foxtrotnätverket, visar på de djupa sprickorna inom den kriminella organisationen.

Den äldre brodern, som tidigare avtjänat ett fängelsestraff för vapenbrott, verkar inte ha lämnat sitt förflutna bakom sig. Denna incident kan mycket väl vara gnistan som tänder en ny våldsspiral inom Foxtrotnätverket, varnar svensk polis enligt Ekot.

Denna utveckling belyser en allvarlig problematik med internationella dimensioner, där Sverige står i fokus. Frågor kring säkerhet, brottsbekämpning och den kriminella underjordens nätverk kräver nu vår uppmärksamhet mer än någonsin.