Sergei Bubka: Ukrainan yleisurheilusankari vai Venäjän kätyri? – Näin hän vastaa rajuun syytökseen


Sergei Bubka: Ukrainan yleisurheilulegenda vai riigireetur?

Sergei Bubka on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ja tunnetuimmista urheilijoista. Hän on seiväshypyn legenda, joka rikkoi maailmanennätyksen 35 kertaa ja voitti olympiakultaa ja kuusi maailmanmestaruutta. Hän oli myös ensimmäinen seiväshyppääjä, joka ylitti kuusi metriä vuonna 1985 Pariisissa.

Mutta nyt Bubka on joutunut kotimaassaan Ukrainassa ison kohun ja arvostelun keskelle. Ukrainalaisen tutkivan journalismin sivuston Bihus.info mukaan Bubkalla ja hänen veljellään Vasili Bubkalla on venäläinen polttoaineyhtiö, joka on myynyt dieseliä Venäjän tukemille separatisteille Itä-Ukrainassa. Tämä olisi rikos Ukrainan laissa ja voisi johtaa jopa vankeuteen.

Bubka on kiistänyt syytökset ja sanonut, että hän ei ole osallistunut yhtiön toimintaan vuoden 2014 jälkeen, kun Ukrainan kriisi alkoi. Hän on myös ilmoittanut haastavansa Bihus.infon toimittajat oikeuteen mustamaalauksesta. Hän on vedonnut siihen, että hän on aina ollut patriootti ja tukenut Ukrainan itsenäisyyttä ja demokratiaa.

Bubkan maine on kuitenkin saanut kolauksen, ja jotkut vaativat häntä eroamaan Ukrainan olympiakomitean puheenjohtajan tehtävästään. Häntä on kutsuttu ”kaksinaamaiseksi paskiaiseksi” ja ”riigireetuuri” sosiaalisessa mediassa. Hänen urheilusaavutuksensa ovat jääneet varjoon poliittisen skandaalin takia.

Nykyisen verkkosivun kontekstin mukaan Bubka vieraili Suomessa kesäkuun lopulla, mutta kieltäytyi puhumasta Ukrainan sodasta. Hän oli Somerolla seiväshypyn syntysijoilla ja tapasi nuoria urheilijoita. Hän myös tapasi Suomen olympiakomitean johtoa ja keskusteli urheilun kehittämisestä.

Mitä mieltä sinä olet Bubkan tilanteesta? Onko hän syytön vai syyllinen? Uskotko hänen selityksiinsä vai Bihus.infon paljastuksiin? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 👇 Ja jos haluat lukea lisää uutisia Sergei Bubkasta, tässä on muutamia linkkejä:

Tämä artikkeli on kirjoitettu ja julkaistu MV Lehdessä, joka on Suomen johtava vaihtoehtoinen media. MV Lehti tarjoaa sinulle rohkeaa ja rehellistä journalismia, jota et löydä valtamediasta. Jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi ja seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä! 😎