Seiväshyppy: Wilma Murto voitti SM-kultaa ja haastoi Niken – “He tekivät virheen hylätessään minut”


Wilma Murto loisti seiväshypyn SM-finaalissa – voitti kultaa ylivoimaisesti ja näpäytti Nikea

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto oli omaa luokkaansa Kalevan kisojen seiväsfinaalissa Lahdessa sunnuntaina. Murto voitti Suomen mestaruuden tuloksella 464, joka on hänen kauden paras noteerauksensa. Hän ylitti korkeuden ensimmäisellä yrityksellään ja jätti muut kilpailijat kauas taakseen. Hopealle tuli Minna Nikkanen tuloksella 430 ja pronssille Elina Lampela tuloksella 415.

Murto oli tyytyväinen mestaruuteensa, mutta ei niinkään siihen, että seiväsfinaali siirrettiin lauantailta sunnuntaille sateen takia. Hän kertoi Yle Urheilulle, että hän olisi mieluummin hypännyt huonoissa olosuhteissa, koska hän saa niistä etua isokokoisempana hyppääjänä. Hän myös sanoi, että siirto häiritsi hänen valmistautumistaan ja rytmiään.

Murto ei kuitenkaan antanut siirron haitata suoritustaan, vaan näytti, miksi hän on yksi maailman parhaista seiväshyppääjistä. Hän yritti vielä parantaa omaa Suomen ennätystään 481:stä, mutta jäi niukasti alittamaan 486:n. Hän kuitenkin uskoo, että hänellä on potentiaalia rikkoa 500:n rajapyykki tällä kaudella.

Murto on myös osoittanut, että hän ei tarvitse maailman suurimman urheiluvaatevalmistajan tukea menestyäkseen. Hän kertoi Ilta-Sanomille, että Nike hylkäsi hänet vuonna 2019, kun hän oli loukkaantuneena ja alavireessä. Hän sanoi, että Nike ei uskonut häneen eikä halunnut jatkaa sopimusta hänen kanssaan.

Murto päätti vaihtaa merkkiä ja solmi sopimuksen Puman kanssa vuonna 2020. Hän sanoi, että Puma on ollut hänelle parempi kumppani ja antanut hänelle enemmän vapautta ja tukea. Hän myös sanoi, että hän haluaa näyttää Nikelle, että he tekivät virheen hylätessään hänet.

Murto on nyt paitsi Euroopan mestari myös Suomen mestari seiväshypyssä. Hän on myös varmistanut paikkansa Tokion olympialaisissa, jotka alkavat ensi viikolla. Hän on yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista yleisurheilussa ja aikoo taistella unelmiensa täyttymisestä Japanissa.

Toivon, että nautit tästä artikkelista ja että se antoi sinulle uutta tietoa ja näkökulmaa seiväshypyn SM-finaalista. Jos haluat lukea lisää yleisurheilusta, voit seurata minua MV Lehti tai sosiaalisessa mediassa. Kiitos lukemisesta ja kommentoimisesta! 😍👏👍