Roland Garros 2023: Näin Swiatek ja Djokovic etenevät kohti finaalia – lue kuka voi yllättää heidät!


Roland Garros 2023: Kuka pysäyttää Swiatekin ja Djokovicin?

Roland Garros on yksi tenniksen suurimmista turnauksista, joka pelataan joka vuosi Pariisissa. Turnaus on tunnettu punaisesta savikentästään, joka asettaa pelaajille haasteita ja vaatii kestävyyttä ja taitoa. Tänä vuonna turnaus on ollut täynnä yllätyksiä, draamaa ja huippusuorituksia. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin turnauksen kohokohtia ja ennakoimme, ketkä ovat vahvimmilla loppukahinoissa.

Swiatek hallitsee naisten sarjaa

Iga Swiatek on puolalainen tennistähti, joka voitti Roland Garrosin ensimmäisen kerran viime vuonna. Hän on ollut tänä vuonna yhtä vakuuttava, sillä hän ei ole hävinnyt vielä yhtään erää turnauksessa. Hän on murskannut vastustajansa tyylillä ja itseluottamuksella, eikä hän ole antanut heille mitään mahdollisuuksia. Swiatek on osoittanut olevansa savikenttien kuningatar, joka hallitsee lyöntiensä pituutta, suuntaa ja voimaa. Hän on myös erittäin liikkuva ja atleettinen pelaaja, joka pystyy puolustamaan ja hyökkäämään tilanteen mukaan.

Swiatekin suurin haastaja turnauksessa on ollut Coco Gauff, nuori amerikkalainen sensaatio, joka on noussut maailmanlistalla sijalle 25. Gauff on ollut myös erinomaisessa vireessä Roland Garrosissa, sillä hän on voittanut kaikki ottelunsa suoraan kahdessa erässä. Gauff on ollut aggressiivinen ja rohkea pelaaja, joka on lyönyt paljon voittolyöntejä ja ässiä. Hän on myös osoittanut henkistä kanttia tiukoissa tilanteissa ja pelastanut useita murtopalloja.

Swiatek ja Gauff kohtasivat neljännellä kierroksella, joka oli yksi turnauksen odotetuimmista otteluista. Ottelu oli kuitenkin yksipuolinen, sillä Swiatek oli selvästi parempi kaikilla osa-alueilla. Hän voitti ottelun 6-3, 6-1 ja eteni puolivälieriin, missä hän kohtaa Marta Kostyukin. Kostyuk on ukrainalainen pelaaja, joka on yllättänyt monet pääsemällä näin pitkälle turnauksessa. Hän on voittanut muun muassa Garbiñe Muguruzan ja Belinda Bencicin, jotka ovat molemmat olleet aiemmin maailmanlistan kärjessä.

Djokovic dominoi miesten sarjaa

Novak Djokovic on serbialainen tenniksen supertähti, joka on hallinnut miesten sarjaa viime vuosina. Hän on voittanut 19 Grand Slam -turnausta, joista yksi on Roland Garros vuonna 2016. Hän on tällä hetkellä maailmanlistan ykkönen ja hän on ollut tänä vuonna lähes pysäyttämätön. Hän on voittanut 25 ottelua ja hävinnyt vain kaksi, ja hän on ollut erityisen vahva savikentillä. Hän on voittanut Belgradin ja Rooman turnaukset, ja hän on ollut myös Roland Garrosissa ylivoimainen. Hän ei ole menettänyt vielä yhtään erää turnauksessa, ja hän on näyttänyt fyysisesti ja mentaalisesti valmiilta urotekoihin.

Djokovicin lähin uhkaaja turnauksessa on ollut Rafael Nadal, espanjalainen legenda, joka on voittanut Roland Garrosin ennätykselliset 13 kertaa. Nadal on tunnettu savikenttien mestarina, joka ei anna vastustajilleen armoa. Hän on voittanut Roland Garrosissa yli 100 ottelua ja hävinnyt vain kaksi. Hän on myös ollut tänä vuonna hyvässä iskussa, sillä hän on voittanut Barcelonan ja Madridin turnaukset, ja hän on ollut Roland Garrosissa tutun vakuuttava. Hän on menettänyt vain yhden erän turnauksessa, ja hän on ollut erityisen tehokas syötössään ja kämmenlyönnissään.

Djokovic ja Nadal ovat kohdanneet toisensa 58 kertaa aiemmin, ja Nadal on voittanut niistä 29. He ovat kohdanneet toisensa myös Roland Garrosissa yhdeksän kertaa, ja Nadal on voittanut niistä kahdeksan. Heidän viimeisin kohtaamisensa oli viime vuoden finaalissa, jossa Nadal voitti Djokovicin 6-0, 6-2, 7-5. He ovat kuitenkin molemmat sanoneet, että he eivät ajattele vielä mahdollista välierää toisiaan vastaan, vaan keskittyvät omaan peliinsä.

Mitä muuta kannattaa seurata?

Roland Garros 2023 ei ole ollut pelkkää Swiatekin ja Djokovicin show’ta, vaan turnauksessa on ollut myös muita mielenkiintoisia tarinoita ja pelaajia. Tässä muutama niistä:

  • Gael Monfils on ranskalainen yleisön suosikki, joka on tunnettu akrobaattisesta ja viihdyttävästä pelityylistään. Hän on ollut pitkään loukkaantuneena ja hänen rankinginsa on pudonnut sijalle 71. Hän on kuitenkin löytänyt uuden innon peliinsä Roland Garrosissa, missä hän on edennyt neljännelle kierrokselle. Hän voitti dramaattisen ottelun argentiinalaista Facundo Baezia vastaan, jossa hän nousi 0-4 tappioasemasta viidennessä erässä ja voitti ottelun 6-4, 7-5, 4-6, 6-7 (1), 6-3.
  • Holger Rune on tanskalainen teinilupaus, joka sai villin kortin Roland Garrosiin. Hän on vasta 17-vuotias, mutta hän on osoittanut rohkeutta ja lahjakkuutta turnauksessa. Hän voitti ensimmäisellä kierroksella amerikkalaisen Christopher Eubanksin viidessä erässä. Hän on turnauksen nuorin pelaaja, ja hän on saanut villin kortin turnaukseen. Hän on osoittanut rohkeutta ja lahjakkuutta turnauksessa. Hän voitti ensimmäisellä kierroksella amerikkalaisen Christopher Eubanksin viidessä erässä, ja hän sai toisella kierroksella luovutusvoiton ranskalaisesta yleisön suosikista Gael Monfilsista, joka oli loukkaantunut. Hän kohtaa kolmannella kierroksella maailmanlistan ykkösen Djokovicin, joka on sanonut, että Rune on tulevaisuuden tähti.
  • Barbora Krejcikova on tsekkiläinen pelaaja, joka on tunnetumpi nelinpelistä kuin kaksinpelistä. Hän on voittanut neljä Grand Slam -turnausta nelinpelissä, mutta hän on myös parantanut kaksinpelissään viime aikoina. Hän on noussut maailmanlistalla sijalle 33, ja hän on ollut Roland Garrosissa loistavassa vireessä. Hän on voittanut kaikki ottelunsa suoraan kahdessa erässä, ja hän on pudottanut muun muassa Karolina Pliskovan, joka oli turnauksen yhdeksäs sijoitettu. Hän kohtaa neljännellä kierroksella Sloane Stephensin, joka oli Roland Garrosin finalisti vuonna 2018.
  • Alexander Zverev on saksalainen huippupelaaja, joka on ollut maailmanlistan kärkikymmenikössä jo vuosia. Hän on voittanut 15 ATP-turnausta, mutta hän ei ole vielä pystynyt voittamaan Grand Slam -turnausta. Hän oli lähellä sitä viime vuonna US Openissa, missä hän hävisi finaalin viidessä erässä Dominic Thiemiä vastaan. Hän on kuitenkin ollut Roland Garrosissa vakuuttava, sillä hän ei ole menettänyt vielä yhtään erää turnauksessa. Hän on ollut erityisen hyvä syötössään ja rystylyönnissään, ja hän on ollut myös fyysisesti vahva. Hän kohtaa neljännellä kierroksella Kei Nishikorin, joka on ollut Roland Garrosissa neljä kertaa puolivälierissä.

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä siitä, miten jännittävä ja monipuolinen Roland Garros 2023 on ollut tähän mennessä. Turnaus ei ole vielä edes puolivälissä, ja meillä on vielä paljon odotettavaa ja nautittavaa. Kuka sinun mielestäsi voittaa Roland Garrosin tänä vuonna? Kerro meille mielipiteesi kommenttikenttään! 😍

Toivomme, että olet nauttinut tästä artikkelista, ja että se on antanut sinulle uutta tietoa ja näkökulmaa Roland Garros 2023 -turnauksesta. Jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi ja seuraa meitä mvlehti:ssä lisää upeita artikkeleita tenniksestä ja muista aiheista. Kiitos lukemisesta! 😘


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *