Puusilta Helsingissä tuhoutui tulipalossa – poliisi epäilee tahallista sytyttämistä


Helsingissä Suutarilassa sijaitseva puusilta paloi maanantaina iltapäivällä. Silta ylittää Keravanjoen ja on osa Sateenkaarentien kevyen liikenteen väylää. Silta on rakennettu 1800-luvulla ja on kulttuurihistoriallisesti arvokas.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että silta syttyi palamaan noin kello 16.30. Palo sai alkunsa sillan keskiosasta ja levisi nopeasti molempiin suuntiin. Palo tuhosi sillan lähes kokonaan ja aiheutti vaaraa lähellä oleville rakennuksille.

Poliisi epäilee, että silta on sytytetty tahallaan tuleen. Poliisi pyytää silminnäkijöitä ja mahdollisia vihjeitä ilmoittamaan numeroon 0295 417 931 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Sillan omistaja Helsingin kaupunki sanoo tiedotteessaan, että silta on korjauskelvoton ja se pitää purkaa. Kaupunki selvittää mahdollisuutta rakentaa uusi silta samalle paikalle tai lähistölle.

Sillan palo on herättänyt surua ja vihaa alueen asukkaissa, jotka ovat käyttäneet siltaa ulkoiluun ja liikkumiseen. Monet ovat jättäneet sillan luo kukkia ja kynttilöitä muistoksi.