Perhekoti Kalliokoski tarjoaa kodin ja hoivan ikäihmisille ja kehitysvammaisille nuorille


Perhekoti Kalliokoski on Ylöjärven Takamaalla sijaitseva perhehoitoyksikkö, joka on toiminut vuodesta 2018 alkaen. Perhekodissa asuu Soili ja Ari Kalliokosken lisäksi kolme pitkäaikaishoidossa olevaa ikäihmistä ja yksi tilapäisjaksolla oleva. Lisäksi perhekodissa käy tilapäisjaksoilla neljä kehitysvammaista nuorta ja muutamia ikäihmisiä.

Perhekoti Kalliokoski on kuin tavallinen koti, jossa on tilaa ja rauhaa. Perhekodissa on valkotiilinen talo, jossa on leveä puinen terassi ja lasitettu terassi järven suuntaan. Järveltä voi ihailla joutsenia ja oravia. Perhekodissa on myös oma sauna, uima-allas ja grillikatos.

Perhekodin asukkaat saavat elää omassa tahdissaan ja osallistua kodin arkeen haluamallaan tavalla. He voivat esimerkiksi leipoa, askarrella, pelata pelejä, katsoa televisiota tai lukea lehtiä. He voivat myös nauttia luonnosta ja ulkoilusta perhekodin pihalla tai lähistöllä.

Perhekodin perustajat Soili ja Ari Kalliokoski ovat molemmat koulutettuja perhehoitajia, jotka ovat käyneet Perhehoitoyksikön järjestämän perhehoitokurssin. Heillä on myös aiempaa kokemusta vanhusten ja kehitysvammaisten hoivasta. He sanovat, että perhekoti on heidän unelmiensa työpaikka.

– Tämä on ollut hyvä paikka olla kaikin puolin, sanoo Matti Leppänen, joka on asunut perhekodissa jo kaksi vuotta. Hän kertoo viihtyvänsä hyvin perhekodissa ja pitävänsä Kalliokoskia kuin omia lapsiaan.