Paavo Väyrynen: Keskustan vaihtoehto presidentiksi


Paavo Väyrynen: Keskustan vaihtoehto presidentiksi

Paavo Väyrynen on suomalainen poliitikko, joka on ollut useita kertoja ehdolla presidentiksi. Hän on myös perustanut oman puolueen, Kansalaispuolueen, joka on kriittinen EU:ta ja Natoa kohtaan. Väyrynen on ilmoittanut pyrkivänsä presidentiksi valitsijayhdistyksen kautta vuoden 2024 vaaleissa. Hän on sanonut, että hänellä on paljon kannattajia, jotka eivät ole tyytyväisiä nykyiseen presidenttiin Sauli Niinistöön.

Väyrynen on tunnettu pitkästä ja värikkäästä urastaan politiikassa. Hän on ollut kansanedustaja yhteensä 38 vuotta ja neljä kertaa ministerinä. Hän on myös toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä ja Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajana. Väyrynen on ollut Keskustan jäsen suurimman osan elämästään, mutta hän on myös eronnut ja liittynyt takaisin puolueeseen useita kertoja. Hän on ollut eri mieltä puoluejohdon kanssa monista asioista, kuten EU:n jäsenyydestä, eurosta ja Natosta.

Väyrysen presidenttiehdokkuus ei ole saanut pelkkää positiivista vastaanottoa. Hänen entinen puolueensa Keskusta ei ole tukenut häntä, vaan on valinnut oman ehdokkaansa. Myös Kansalaispuolue on erottanut Väyrysen puolueesta väitetyn rahankäytön vuoksi. Lisäksi jotkut ovat pitäneet Väyrystä liian vanhana ja eilisen miehenä presidentiksi. Väyrynen ei ole kuitenkaan lannistunut, vaan uskoo voivansa haastaa Niinistön ja muut ehdokkaat.

Mitä sinä ajattelet Paavo Väyrysestä? Onko hänellä mahdollisuuksia tulla valituksi presidentiksi? Haluaisitko nähdä hänet Suomen johtajana? Kerro mielipiteesi kommenttikenttään! 👇

Lähde: Veteran politician Väyrynen withdraws from parliamentary election | News | Yle Uutiset, Paavo Väyrynen


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *