Orpon Hallituksen Vaikutus Suomen Hyvinvointivaltioon: Lupaukset Vs. Todellisuus

Mitenkähän tällä Orpon hallituksella menee?  sen omasta mielestä? Lupaukset olivat suuret ja odotukset vielä suuremmat. Hyvinvointivaltio piti pelastaa veroja alentamalla, köyhiä kyykyttämällä ja duunareita nöyryyttämällä.  Velkaa ei enää pitänyt lisää otettaman  ja se piti aikaansaada valtion menoja leikkaamalla, ei verottamalla.  Eläkeläisten toimeentulo piti olla hallituksen erityisessä suojeluksessa.  Paljon muuta mukavaa oli kansalaisille tarjolla vaalilupausten perusteella 


Mitenkähän tällä Orpon hallituksella menee? sen omasta mielestä? Lupaukset olivat suuret ja odotukset vielä suuremmat. Hyvinvointivaltio piti pelastaa veroja alentamalla, köyhiä kyykyttämällä ja duunareita nöyryyttämällä. Velkaa ei enää pitänyt lisää otettaman ja se piti aikaansaada valtion menoja leikkaamalla, ei verottamalla. Eläkeläisten toimeentulo piti olla hallituksen erityisessä suojeluksessa. Paljon muuta mukavaa oli kansalaisille tarjolla vaalilupausten perusteella ja hallitusohjelman mukaisesti.

Nyt on veroja alennettu ja duunarit nöyryytetty ja köyhät kyykytetty, kehitysapua on leikattu ja turvapaikkakiintiöitä pienennetty. Mutta nämä toimet eivät sitten riittäneetkään hyvinvointivaltion pelastamiseksi. Leikkaukset eivät pure, valtio velkaantuu entistä vauhdikkaammin ja velka kasvaa.

Onko kyse siitä että hallituspuolueet eivät ole osanneet arvioida tilannetta oikein, antaessaan äänestäjilleen lupauksia, vai oliko kyseessä tietoisesta harhautuksesta väärän mielikuvan antamisesta, väärien toiveiden herättämisessä äänestäjäkunnassa ja äänestäjien hyväuskoisuudesta, siitä että niitä oli vain niin helppo huijata.

Nyt sitten ollaan turvautumassa keinoihin joihin ei pitänyt turvautua ja jos niitä keinoja joskus jonkun oppositiopuolueen edustajan toimesta varovasti esitettiin, koko oppositio sai Riikka Purran retoriikassa nimityksen ”himoverottajat”. Nyt sitten se ”himoverottaja” näyttääkin olevan Riikka Purra itse. Hallitus haluaa hyväosaiset ”talkoisiin”

Eikä siinä mitään, näin pitääkin tehdä ja se on ihan oikein. Kun köyhiä ei voi enää kyykyttää lisää, eikä duunaritkaan enää siedä sen enempää nöyryytystä kuin mitä ovat joutuneet jo kestämään. Nyt joutuvat siis hallituspuolueiden edustamat herratkin talkoisiin mukaan ja ”himoverottaja” Purran uhreiksi, kaiken todennäköisyyden mukaan.

Kyse on vain siitä tiedettiinkö tämä jo silloin kun annettiin vaalilupaukset siitä että maa nostetaan suosta veroja alentamalla, köyhiä kyykyttämällä ja duunareita nöyryyttämällä. Tiedettiinkö ettei se olisi mahdollista, vaikka annettiin ymmärtää että näin mukavasti ja ongelmitta se homma ainakin herrojen osalta sujuisi. Oliko kyseessä petos, siis äänestäjien pettäminen ja mitenkä nämä kokoomusta äänestävät herrat ja muut rikkaat mahtavat tähän petokseen suhtautua?