Opintopolku tarjoaa nyt entistä parempia palveluita – lue mitä uudistus tarkoittaa sinulle!


Opintopolku on uudistunut – mitä se tarkoittaa sinulle?

Opintopolku on palvelu, jossa voit suunnitella omia opintojasi ja hakea koulutuksiin Suomessa. Opintopolku on uudistunut vuoden 2023 alusta, ja se tarjoaa nyt entistä parempia mahdollisuuksia löytää oma polkusi koulutuksen ja työelämän maailmassa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä uudistus tarkoittaa sinulle ja miten voit hyödyntää Opintopolun palveluita.

Miksi Opintopolku on uudistunut?

Opintopolku on uudistunut vastaamaan paremmin nykyajan ja tulevaisuuden tarpeisiin. Uudistuksen tavoitteena on tehdä Opintopolusta entistä selkeämpi, helppokäyttöisempi ja monipuolisempi palvelu, joka tukee sinua koko elämäsi ajan. Uudistus perustuu laajaan käyttäjätutkimukseen ja palautteeseen, jota on kerätty Opintopolun käyttäjiltä vuosien ajan.

Mitä uutta Opintopolussa on?

Opintopolussa on monia uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka helpottavat sinua löytämään oma polkusi. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Opintopolun etusivulla on nyt rajaa-toiminto, jonka avulla voit suodattaa koulutustarjontaa esimerkiksi koulutusalan, paikkakunnan tai hakuaikataulun mukaan.
  • Opintopolussa on nyt myös jatkuva haku, joka tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutuksiin ympäri vuoden ilman tiukkoja hakuaikoja. Jatkuvassa haussa on tarjolla erityisesti ammatillisia koulutuksia sekä avoimen korkeakoulun opintoja.
  • Opintopolussa on nyt Oma Opintopolku-palvelu, jossa voit tarkastella ja jakaa omia opintotietojasi sekä huollettaviesi opintotietoja. Oma Opintopolku -palvelussa näet myös henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi eli eHOKSin tiedot.
  • Opintopolussa on nyt Ajankohtaista-osio, josta löydät tuoreimmat uutiset ja tiedotteet Opintopolun palveluista sekä korkeakoulujen hakijatapahtumat.
  • Opintopolussa on nyt myös Ohjeet ja tuki-osio, josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä neuvonta- ja ohjauspalveluiden yhteystietoja.

Miten pääset alkuun Opintopolussa?

Opintopolun käyttö on ilmaista ja helppoa. Sinun ei tarvitse rekisteröityä tai kirjautua palveluun, vaan voit aloittaa koulutusten etsimisen ja hakemisen heti. Jos haluat käyttää Oma Opintopolku -palvelua, sinun täytyy kirjautua palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Opintopolun etusivulla voit aloittaa koulutusten etsimisen kirjoittamalla hakukenttään hakusanan tai valitsemalla koulutusalan. Voit myös käyttää rajaa-toimintoa suodattaaksesi koulutuksia. Kun löydät kiinnostavan koulutuksen, voit klikata sitä ja lukea lisätietoja siitä. Jos haluat hakea koulutukseen, voit seurata ohjeita ja täyttää hakulomakkeen.

Opintopolussa on myös paljon muuta hyödyllistä tietoa ja ohjausta, jota voit hyödyntää opintojesi suunnittelussa ja toteuttamisessa. Voit esimerkiksi tutustua Suomen koulutusjärjestelmään, lukea eri koulutusaloista ja ammateista, selvittää opiskelumahdollisuuksiasi ulkomailla tai saada tukea oppimisen haasteisiin.

Mistä saat lisätietoa ja apua?

Jos sinulla on kysyttävää Opintopolun palveluista tai koulutuksiin hakemisesta, voit ottaa yhteyttä neuvonta- ja ohjauspalveluihin. Voit myös lähettää palautetta Opintopolun kehittäjille tai ilmoittaa mahdollisista virheistä tai ongelmista palvelussa.

Opintopolku on sinua varten – tutustu palveluun ja löydä oma polkusi! 😍

Lähteet: Opintopolku, Opintopolku, Oma Opintopolku


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *