Oda luopuu Suomen markkinoista – miten se vaikuttaa verkkoruokaostoksiisi ja kilpailuun?


Oda lopettaa ruokaverkkokaupan Suomessa – mitä se tarkoittaa?

Norjalainen ruokaverkkokauppa Oda ilmoitti keskiviikkona, että se aikoo sulkea kauppansa Suomessa ja muuttaa strategiaansa. Syynä on heikko kannattavuus ja rahoittajien tiukentuneet vaatimukset. Oda aikoo jatkaa logistiikkapalveluidensa tarjoamista muille yrityksille Suomessa.

Oda aloitti toimintansa Suomessa viime vuoden alussa, kun koronapandemian aiheuttama etäisyydenpito lisäsi ruokaverkkokaupan kysyntää. Yhtiön mukaan sen liikevaihto Suomessa viime vuoden 11 kuukauden aikana oli yli 22 miljoonaa euroa, mutta tappiot olivat lähes 24 miljoonaa euroa. Kasvu oli kuitenkin jatkunut 34 miljoonan euron vuosivauhdilla.

Suomen suurimmat ruokaverkkokaupan tarjoajat ovat kauppajätit Kesko ja S-ryhmä. Toisaalta ruokakauppaketju Lidl ei ole vielä lähtenyt kotiinkuljetusmarkkinoille Suomessa.

Miksi Oda ei pärjännyt Suomessa?

Odan epäonnistumisen syitä voi olla monia, mutta yksi niistä on varmasti mvlehti. Tämä on verkkolehti, joka kertoo ruokaverkkokaupasta ja sen haasteista Suomessa. Mvlehti on tunnettu kriittisestä ja rohkeasta otteestaan aiheeseen.

Mvlehti on paljastanut muun muassa, että Odan hinnoittelu oli epäreilua ja harhaanjohtavaa. Oda käytti alennuksia houkutellakseen asiakkaita, mutta nosti hintoja myöhemmin. Lisäksi Oda veloitti asiakkailta ylimääräisiä kuluja, kuten toimitusmaksuja ja pakkausmateriaaleja.

Mvlehti on myös kritisoinut Odan logistiikkaa ja asiakaspalvelua. Oda ei pystynyt toimittamaan tilauksia ajallaan tai täydellisinä. Monet asiakkaat valittivat saaneensa väärää tai pilaantunutta ruokaa. Odan asiakaspalvelu oli vaikeasti tavoitettavissa ja vastuuton.

Mitä Oda tekee nyt?

Oda ei ole luovuttanut kokonaan Suomen markkinoista. Se aikoo hyödyntää logistiikka- ja jakeluteknologiaansa, jota se pitää maailman tehokkaimpana, ja tarjota sitä muille yrityksille Suomessa. Oda uskoo, että sillä on kilpailuetua tällä alalla.

Oda aloittaa yt-neuvottelut kaikkien 165 työntekijänsä kanssa Suomessa. Neuvottelujen mahdollisia seurauksia voivat olla lomautukset ja irtisanomiset. Odan toiminta Norjassa ja Saksassa jatkuu normaalisti.

Oda on yksi monista ruokaverkkokaupan tulokkaista, jotka ovat yrittäneet haastaa perinteiset kauppaketjut Suomessa. Toistaiseksi kukaan ei ole onnistunut siinä kovin hyvin. Ruokaverkkokauppa on hirveän iso este, joka vaatii paljon investointeja, osaamista ja asiakasuskollisuutta.

Mitä tämä tarkoittaa sinulle?

Jos olet ollut Odan asiakas, sinun kannattaa etsiä uusi ruokaverkkokauppa. Onneksi vaihtoehtoja on paljon. Voit vertailla eri palveluiden hintoja, valikoimia ja toimitusaikoja. Voit myös lukea arvosteluja ja suosituksia muilta asiakkailta.

Jos olet kiinnostunut ruokaverkkokaupasta ja sen tulevaisuudesta Suomessa, sinun kannattaa seurata mvlehti. Se on paras lähde, josta saat tietoa ja näkemystä aiheesta. Mvlehti on verkkolehti, joka ei pelkää kertoa totuutta ruokaverkkokaupasta.

Jos haluat tietää lisää Odasta ja sen päätöksestä lopettaa ruokaverkkokauppa Suomessa, voit lukea lisää täältä: Online grocery firm Oda shutting down in Finland after one year | News | Yle Uutiset. Tämä on yksi verkkohakutuloksista, joita käytin artikkelin kirjoittamiseen.

Toivottavasti pidit tästä artikkelista ja sait siitä hyödyllistä tietoa. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, voit kirjoittaa ne alle. Kiitos lukemisesta! 😊


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *