Nokian irtisanomiset koskettavat Suomea vähemmän kuin muuta maailmaa – grafiikat näyttävät tilanteen


Nokia ilmoitti torstaina vähentävänsä noin 10 000 työpaikkaa seuraavien vuosien aikana. Irtisanomiset ovat osa yhtiön uutta strategiaa, jolla se pyrkii parantamaan kilpailukykyään ja kannattavuuttaan.

Nokian mukaan irtisanomiset kohdistuvat kaikkiin toimintoihin ja alueisiin, mutta niiden vaikutus vaihtelee maittain. Suomessa Nokian työpaikkoja suojaa ainakin se, että tutkimusta ja tuotekehitystä on keskitetty Espooseen, Tampereelle ja Ouluun.

Ylen grafiikat näyttävät, miten Nokian irtisanomiset jakautuvat eri maihin ja miten ne vaikuttavat Nokian henkilöstömäärään. Grafiikat perustuvat Nokian antamiin tietoihin.

!Nokia irtisanomiset grafiikka 1

Grafiikka 1: Nokian ilmoittamat irtisanomismäärät eri maissa. Suurimmat irtisanomiset kohdistuvat Saksaan (2 300), Ranskaan (1 233) ja Intiaan (1 000). Suomessa Nokian arvioi vähentävänsä noin 300 työpaikkaa.

!Nokia irtisanomiset grafiikka 2

Grafiikka 2: Nokian henkilöstömäärien muutos eri maissa vuoden 2020 lopusta vuoden 2023 loppuun. Nokian henkilöstömäärä laskee kaikissa maissa, mutta Suomessa vähiten (2,5 %). Suurin pudotus on Ranskassa (24,7 %), jossa Nokia on saanut kritiikkiä aiemmista irtisanomisistaan.