Netflix poistaa pian valikoimastaan huippuelokuvan – älä missaa tätä rikosklassikkoa, jossa nähdään tähtinäyttelijöitä


Netflixin suoratoistopalvelusta on poistumassa pian yksi parhaista rikoselokuvista, joka on saanut sekä kriitikoilta että yleisöltä kiitosta. Kyseessä on Ranskan yhteydet (1971), joka perustuu tositapahtumiin huumekaupasta 1960-luvun New Yorkissa. Elokuvassa Gene Hackman esittää poliisia, joka yrittää paljastaa kansainvälisen heroiiniringin. Hänen vastaparinaan nähdään Roy Scheider, joka esittää hänen työpariaan.

Elokuvan ohjasi William Friedkin, joka tunnetaan myös muista elokuvaklassikoista, kuten Manaaja (1973) ja Ristiinnaulitun (1985). Elokuvan käsikirjoitti Ernest Tidyman, joka pohjasi tarinan Robin Mooren samannimiseen kirjaan. Elokuvan musiikin sävelsi Don Ellis.

Elokuva oli menestys niin taiteellisesti kuin taloudellisesti. Se voitti viisi Oscaria, mukaan lukien parhaan elokuvan, ohjauksen ja miespääosan palkinnot. Se keräsi myös yli 50 miljoonaa dollaria lipputuloja Yhdysvalloissa. Elokuvaa pidetään yhtenä rikoselokuvan lajityypin merkkiteoksista, ja se on vaikuttanut moniin myöhempiin elokuviin.

Elokuvan kuuluisin kohtaus on takaa-ajo, jossa Hackmanin hahmo ajaa autolla metron perässä. Kohtaus oli erittäin vaativa ja vaarallinen kuvata, ja se kesti useita viikkoja. Kohtaus on yksi elokuvahistorian parhaista takaa-ajoista.

Netflix poistaa Ranskan yhteydet valikoimastaan 30. syyskuuta, joten nyt on viimeinen tilaisuus katsoa tämä mestariteos. Älä anna tämän elokuvan mennä ohi!