Multian kirkko avaa ovensa uudistuneena – juhlamessu pidetään Mikkelinpäivänä


Multian kirkko on saanut perusteellisen remontin, joka on kestänyt yli vuoden. Kirkko on ollut suljettuna remontin ajan, mutta nyt se on valmis ottamaan vastaan seurakuntalaiset ja muut vierailijat. Kirkon avajaisia vietetään juhlamessulla sunnuntaina 1. lokakuuta, joka on Mikkelinpäivä.

Remontissa kirkko on saanut uuden ilmeen ja paremmat tilat. Kirkon sisätilat on maalattu uudelleen, ja kirkkosalin seinille on ripustettu uusia taideteoksia. Kirkon penkit, alttari, saarnastuoli ja urut on kunnostettu tai uusittu. Kirkon lämmitys-, sähkö- ja äänentoistojärjestelmät on modernisoitu. Kirkon yhteyteen on rakennettu myös uusi seurakuntasali, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Remontti on maksanut noin 1,5 miljoonaa euroa, josta osa on saatu avustuksina ja lahjoituksina. Remontti on ollut tarpeen, sillä kirkko on rakennettu vuonna 1867, ja se on kärsinyt ajan ja käytön aiheuttamasta kulumisesta. Remontin tavoitteena on ollut säilyttää kirkon historiallinen arvo ja henki, mutta samalla parantaa sen toimivuutta ja viihtyisyyttä.