Mitt i krisen – regionen miljonsatsar på varumärket

Pr-kampanj ska förbättra Västernorrlands rykte och locka personal: ”Väldigt konstigt” Publicerad 2024-05-23 18.41 ÖRNSKÖLDSVIK. En konsult med topplön och satsning på ”bilden av oss”. Så vill krisregionen Västernorrland få fler att vilja bli anställda i vården. – Satsa på oss personal istället för reklam, säger sjuksköterskan Katrin. Vården i Västernorrland tycks inte vara på bättringsvägen.


Pr-kampanj ska förbättra Västernorrlands rykte och locka personal: ”Väldigt konstigt”

Publicerad 2024-05-23 18.41

ÖRNSKÖLDSVIK. En konsult med topplön och satsning på ”bilden av oss”.

Så vill krisregionen Västernorrland få fler att vilja bli anställda i vården.

– Satsa på oss personal istället för reklam, säger sjuksköterskan Katrin.

Vården i Västernorrland tycks inte vara på bättringsvägen.

Nyligen nåddes ett historiskt bottenresultat: närmsta två åren går regionen minus med en miljard.

– Någonting är ju fel, konstaterar Ingela Korhonen, undersköterska på hjärtavdelningen och infektionskliniken på Örnsköldsviks sjukhus.

Hon är också skyddsombud för Kommunal och fritidspolitiker i lokala Sjukvårdspartiet som kritiserar nedskärningarna i regionen.

Till exempel av Sollefteå sjukhus som nu planeras slaktas ännu mer, trots åratal av högljudda protester kring nedläggningen av BB där.

1 / 2Foto: Magnus Wennman

Kommunikatörens lön: 920 000

Ett skenande kostnad för Västernorrland är inhyrd stafettpersonal – och här kommer regionens stora satsning på varumärket in.

En miljon kronor har de styrande politikerna i S och M beslutat att lägga i år på regionens ”ton och utseende”.

Till det kommer 920 000 kronor i årslön till en ny kommunikatör som ska arbeta med ”employer branding”, arbetsgivarvarumärket. Jobbet handlar om att ta fram positiva budskap och filmer till bland annat mässor och sociala medier.

– Om man istället tog denna lön och la ut på oss i personalen så kunde det bli 500 kr per anställd, konstaterar Ingela Korhonen.

Sjukvårdspartiet (SJVP), SD och V har varit kritiska. Övriga partier stod bakom varumärkesmiljonerna.

Kritisk till negativ bild i media

Elina Backlund Arab (S), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, menar att två miljoner är en liten summa i jämförelse med de hundratals miljoner som regionen vill satsa på till exempel vidareutbildning och ob-ersättningar för personal.

Hon vill inte kommentera detaljer kring lönen för kommunikatören och menar att det handlar om en del i ett större paket som ska göra region Västernorrland mer attraktiv att jobba i.

– Det handlar om att lyfta vår egen personal, att få berätta vad de tycker är bra med sitt jobb och låta dem få vara frontpersoner. Då behöver man nån som samordnar och håller i det arbetet, säger hon.

Sjuksköterskan Katrin beskriver hur jobbet blivit tuffare, men fler patienter som behöver mer vård. Men ofta saknas det tillräckligt med personal.
Foto: Magnus Wennman

Enligt regionen har negativa skriverier i media solkat ner Västernorrlands image.

– Det är många jag träffar som känner en oerhörd sorg och frustration över att de älskar sitt jobb, går till sitt jobb varje dag och gör sitt bästa för invånarna i Västernorrland men den bilden får inte heller träda fram, säger Elina Backlund Arab (S).

– Vi ska kunna vara ärliga med att allt inte är guld och gröna skogar men det finns också saker som är väldigt bra, för vem vill komma och arbeta på en arbetsplats där allt är dåligt? säger hon.

”Folk gråter på jobbet”

”Att satsa på bilden av oss kommer att bidra till att vi får lättare att attrahera och behålla medarbetare”, enligt protokollet från regionfullmäktige.

Ingela menar att satsningen på varumärket missar det viktigaste - personalen på golvet. ”Man sitter där uppe och anställer strateger, skriver policys och riktlinjer men det leder bara till mer pappersanvändning”
Foto: Magnus Wennman

Man slår fast att medarbetarna i regionen nu ska bli ”stolta ambassadörer”.

Vårdanställda som rekryterar ny personal får dessutom en värvningsbonus på 60 000 kronor.

Man säger hela tiden att vi anställda måste prata gott om varumärket, vi ska inte prata negativt för då kommer ingen vilja jobba här. Det blir väldigt konstigt. Hur ska man lösa problem om man inte ens erkänner att de finns? säger Ingela Korhonen, undersköterska och politiker för Sjukvårdspartiet.

– Problemen är ganska stora tycker jag, om man gråter på jobbet, går hem helt utmattad, när vi har personal som är 25 år som inte orkar jobba sin heltid. Då blir man uppmanad att gå ner i arbetstid istället och bekosta det själv.

Undersköterskan Nathalie säger att det bästa vore att få bättre arbetstider – få behålla lönen, men jobba 80 procent. Hon har två små barn hemma. ”Jag träffar inte barnen alls vissa skift”.
Foto: Magnus Wennman

På hjärtavdelningen i Örnsköldsvik är stressen något som påverkar alla anställda vi träffar.

Här hoppar undersköterskor och sjuksköterskor över lunchen eller micrar sin matlåda i tre omgångar eftersom de måste springa iväg på larm. Ibland jobbar de dubbelpass – nästan 15 timmar i sträck.

– Tre pass på två dagar är inte ovanligt. Då är man rätt mosig i huvudet sen, säger Katrin, nybliven sjuksköterska.

– Ofta är man för snäll och säger ja.

Hon beskriver hur jobbet blivit tuffare, med tyngre, sjukare patienter. Många som blir inlagda här är multisjuka i botten.

Ibland ”kraschar” det, som de säger på avdelningen.

Det betyder att stressen blir så stor att man inte hinner med det man ska, och får prioritera bort saker som tär på samvetet. De kallar det etisk stress.

– En patient som skulle behöva sitta upp och käka kanske får ligga ner i sängen hela dagen istället, berättar Katrin.

”Nånstans behöver man bestämma sig, vad är det man ska satsa på? Personal och vård till patienter eller är det att öka administrationen” frågar sig Ingela Korhonen.
Foto: Magnus Wennman

Raster och fikastunder är ofta obefintliga på helgerna. Då är bemanningen ännu lägre, fast patienterna är precis lika sjuka som på vardagar.

Regionen har dessutom beslutat att skära ner på kaffe och fika för vårdpersonal, som en del i besparingarna. Man kan tycka det finns en ironi i att M-topparna i Västernorrland nyligen lagt möda på en turné i just fikarummen, för att lyssna in sina medarbetare.

Anki i receptionen har jobbat i vården sedan 1976, och började på det som då kallades långvårdsavdelningen. ”Det är som natt och dag, mycket har förändrats på gott och ont. Det var fler anställda förr”
Foto: Magnus Wennman

I åratal har regionen försökt minska sitt hyrberoende.

Istället har den sjunkit djupare ner i ”hyrträsket”.

Västernorrland lägger mest procentuellt sett på stafettläkare och hyrsyrror i hela Sverige, 768 miljoner årligen.

Också administrationen sväller, trots att politikerna varje år lovar att minska den. Omorganiseringar, styrdokument och konsultrapporter försöker lösa problemet. Ändå har kostnaden för tjänstemän ökat med 27 procent på fem år.

Västernorrland har 51 anställda vårdutvecklare.

Många i personalen på avdelningen mår fortfarande dåligt av covid-tiden. Ingela Korhonen har starka minnen av hur de fick lägga avlidna i svarta liksäckar: ”Vi har inte fått så mycket debriefing och traumasamtal”.
Foto: Magnus Wennman

Allt fler arbetar med statistik, policyer – och med varumärket.

– Jag vill verkligen understryka att man har vänt på varenda sten för att vi inte ska ha onödiga administrativa kostnader. Men vi ska inte heller ta bort för mycket administration så att den hamnar på vår sjukvårdspersonal istället, säger Elina Backlund Arab (S), regionråd.

Samtidigt annonserar Region Västernorrland på Facebook under våren efter ännu mer administratörer.

Där står: vi söker dig som vill jobba med introduktionsprocesser, dig som ”vill stötta chefer och grotta ner dig i statistik”.

Mathilda, 20, nyutbildad undersköterska tycker att jobbet är roligare, men stressigare, än hon trodde. ”Jag visste väl att det var dålig lön, men jag ville jobba här ändå, med något praktiskt, och inte sitta framför en dator”
Foto: Magnus Wennman

På Hjärtavdelningen är det tyngst på förmiddagarna.

Här är personalen ständigt för få. En del jobbar sig sjuka, eller säger upp sig och blir hyrpersonal istället, för att tjäna bättre.

Att anställda förväntas bli stolta ambassadörer för varumärket region Västernorrland är ett bakvänt sätt att tänka, menar flera anställda.

Det viktigaste är att se till att personalen mår bra och kan göra sitt jobb – inte att göra reklam, menar sjuksköterskan Katrin.

– Trivs inte jag, då är jag ärlig med att säga det till någon som tänkt söka sig hit.

Korridorerna på hjärtavdelningen är för smala för att ha sjukhussängar stående i, så här behöver man inte ha ”korridorvård”. Istället får patienter skickas till andra avdelningar när det är fullt.
Foto: Magnus Wennman