Minst fyra döda efter terrasskollaps på Mallorca

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video Räddningstjänsten är på plats efter att en restaurangterrass kollapsat i Playa de Palma på Mallorca. Foto: Jaime Reina/AFP/TT Uppdaterad idag 06:34 Publicerad igår 22:51 Minst fyra personer omkom och minst 16 skadades när en takterrass rasade på en restaurang på Mallorca på torsdagskvällen, skriver den spanska


Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Räddningstjänsten är på plats efter att en restaurangterrass kollapsat i Playa de Palma på Mallorca. Foto: Jaime Reina/AFP/TT

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra personer omkom och minst 16 skadades när en takterrass rasade på en restaurang på Mallorca på torsdagskvällen, skriver den spanska tidningen El Pais. Dödstalet befaras stiga. Tillståndet för sju av de skadade beskrivs som mycket allvarligt.

Enligt El Mundo var det terrassen på andra våningen som rasade, vilket i sin tur fick bottenvåningen att ge vika och rasa ned i källaren där majoriteten av matgästerna befann sig. Tre kvinnor och en man har bekräftats döda.

Olyckan inträffade runt 20.30. Enligt räddningstjänsten befarades flera personer vara fast i rasmassorna. Polisen bad personer som befann sig i närheten att vara helt tysta, för att kunna höra rop på hjälp från rasmassorna, skriver El Pais.

Vid 23-tiden uppgav räddningsledningen att det inte kunde uteslutas att fler personer fanns kvar under den kollapsade terrassen.

Restaurang vid stranden

Restaurangen, Medusa Beach Club, ligger vid strandgatan Calle Cartago i turistorten Playa de Palma. Området är särskilt populärt bland tyska turister, enligt El Pais.

Räddningstjänstens chef Eder García uppger att merparten av gästerna var utländska medborgare i medelåldern.

Svenska UD har varit i kontakt med svenska ambassaden i Madrid och skriver i ett mail till SVT Nyheter: ”Vi har i nuläget inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.