Microsoft päivittää Paint-sovelluksen uudella ominaisuudella – 38 vuoden odotus palkitaan


Microsoft on ilmoittanut, että se tuo Paint-sovellukseen uuden ominaisuuden, jota on toivottu jo pitkään. Kyseessä on mahdollisuus muokata kuvia kerroksittain, eli lisätä, poistaa ja siirtää eri elementtejä kuvassa ilman, että ne sekoittuvat toisiinsa.

Paint on yksi Microsoftin vanhimmista ja suosituimmista sovelluksista, joka on ollut osa Windows-käyttöjärjestelmää vuodesta 1985 lähtien. Paint on yksinkertainen ja helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, jolla voi piirtää, maalata ja leikata kuvia.

Kerrostoiminto on ollut saatavilla monissa muissa kuvankäsittelyohjelmissa, kuten Photoshopissa ja GIMPissä, jo vuosikymmeniä. Monet Paintin käyttäjät ovat kaivanneet sitä myös Paintiin, sillä se helpottaa monimutkaisempien kuvien luomista ja muokkaamista.

Microsoft ei ole vielä paljastanut, milloin uusi Paint-versio julkaistaan, mutta se on luvannut, että se tulee olemaan osa Windows 11 -päivitystä. Windows 11 on Microsoftin uusin käyttöjärjestelmä, jonka julkaisu on suunniteltu lokakuun loppuun.