Maailman pisin juna kulki Sveitsissä – lähes kaksi kilometriä pitkä juna ylitti Alppien rotkon


Sveitsissä nähtiin lokakuun lopulla historiallinen junamatka, kun maailman pisin juna kulki Alppien halki. Juna oli 1 900 metriä pitkä ja koostui sadasta vaunusta. Juna kuljetti matkustajia St. Moritzista Alvaneuhin Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla Albula-linjalla.

Juna oli osa Sveitsin rautateiden 175-vuotisjuhlaa, jolla haluttiin osoittaa sveitsiläisen insinööritaidon osaamista ja kunnioittaa maan rautatiehistoriaa. Juna rikkoi Guinnessin ennätystenkirjan virallisen ennätyksen pisimmästä junasta, joka oli aiemmin 1 780 metriä.

Juna kulki 25 kilometrin matkan noin tunnissa ja ylitti matkallaan vaikuttavia maisemia, kuten Grabenguferin rotkon ja 5 866 metriä pitkän Albula-tunnelin. Junassa oli yhteensä 4 550 istumapaikkaa ja seitsemän kuljettajaa. Junaa seurasivat tuhannet junafanit reitin varrella.

Juna oli Rhaetische Bahn -yhtiön kapearaiteinen juna, joka oli rakennettu sveitsiläisen junavalmistaja Stadlerin avulla. Juna sai nimekseen “175 Jahre Schweizer Bahnen” eli “175 vuotta Sveitsin rautateitä”.