Livstidsdom Bekräftad för Mordet i Landskrona: Ett Fall av Felskjutning?

Livstidsstraffet för mordet på en 19-årig man utanför en livsmedelsbutik i Landskrona i maj förra året fastställs av hovrätten över Skåne och Blekinge. Samtidigt döms en medåtalad till sju års fängelse för medhjälp till mord, skriver hovrätten i ett pressmeddelande. Åklagarna tror att det var en felskjutning.


Livstidsstraffet för mordet på en 19-årig man utanför en livsmedelsbutik i Landskrona i maj förra året fastställs av hovrätten över Skåne och Blekinge. 🏛️ Samtidigt döms en medåtalad till sju års fängelse för medhjälp till mord, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Åklagarna tror att det var en felskjutning. Mordoffret satt i en bil när han träffades av det första skottet. Han försökte fly, men hann bara några meter bort från bilen innan han sköts med ytterligare flera skott. 🚗💔

De båda åtalade männen har genomgående nekat till brott. Den morddömde 19-åringen teg sig igenom den första rättegången i tingsrätten. Under hovrättsförhandlingen började han prata och hävdade att han blivit felaktigt utpekad. 🗣️ ”19-åringens förklaring till varför han inte berättat tidigare är inte övertygande. Och uppgifterna i de centrala delarna framstår som tillrättalagda efter utredningen. De förändrar därför inte bevisläget”, säger hovrättslagmannen Bob Nilsson Hjorth i pressutskicket.