Lehmät livenä -tapahtuma keräsi väkeä Uusi-Mattilan tilalle Nokialla – “Haluamme näyttää, miten lehmät elävät”


Nokialla Uusi-Mattilan tilalla järjestettiin lauantaina Lehmät livenä -tapahtuma, jossa pääsi tutustumaan lehmien elämään ja maatilan arkeen. Tapahtuma oli osa valtakunnallista Lehmät livenä -kampanjaa, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta maidontuotannosta ja lehmien hyvinvoinnista.

Tapahtumassa oli mahdollisuus nähdä lehmien ruokintaa, lypsyä ja hoitoa sekä maistaa tuoretta maitoa ja juustoa. Tapahtumaan osallistui noin 300 ihmistä, jotka olivat kiinnostuneita näkemään lehmien oloja ja kuulemaan tilan historiasta.

Tilan isäntä Jari Uusi-Mattila kertoo, että hän haluaa avata tilansa ovet yleisölle, jotta ihmiset voisivat oppia lisää lehmien elämästä ja maidon matkasta pellolta pöytään.

– Haluamme näyttää, miten lehmät elävät ja miten niitä hoidetaan. Haluamme myös kertoa, miten tilamme on kehittynyt vuosien varrella ja miten olemme panostaneet lehmien hyvinvointiin ja ympäristöön, Uusi-Mattila sanoo.

Uusi-Mattila sanoo, että hän on saanut paljon positiivista palautetta tapahtumasta. Hän uskoo, että tapahtuma on hyvä tapa lisätä ihmisten luottamusta suomalaiseen maitoon ja maatalouteen.

– Ihmiset ovat olleet kiitollisia siitä, että olemme avanneet tilamme heille. He ovat olleet uteliaita ja innostuneita näkemään lehmiämme ja maistamaan tuotteitamme. He ovat myös arvostaneet sitä, että olemme rehellisiä ja avoimia siitä, miten meillä asiat tehdään, Uusi-Mattila sanoo.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *