Länsi-Euroopan sää on hengenvaarallinen – Pekka Pouta: “Tämä on jotain poikkeuksellista”


Pekka Pouta varoittaa Euroopan säästä: “Tämä on jotain poikkeuksellista”

Eurooppaa uhkaa ennennäkemätön sääilmiö, joka voi aiheuttaa vakavia seurauksia ihmisten terveydelle ja ympäristölle. MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että Euroopan ylle on muodostumassa erittäin voimakas korkeapaine, joka pitää alueen kuivana ja kuumana pitkään.

🌡️ Pouta sanoo, että korkeapaineen alueella lämpötilat voivat nousta jopa 40 asteeseen tai yli. Hän vertaa tilannetta vuoden 2003 kuumimpaan kesään, jolloin Euroopassa kuoli arviolta 70 000 ihmistä helleaaltoon. Pouta sanoo, että tämänkertainen sääilmiö voi olla vielä pahempi, koska se kestää pidempään ja koskee laajempaa aluetta.

🔥 Pouta varoittaa myös, että korkeapaineen alueella on suuri metsäpalovaara, koska maasto on kuivunut ja tuulet ovat heikkoja. Hän sanoo, että metsäpalot voivat levitä nopeasti ja aiheuttaa tuhoja sekä ihmisten omaisuudelle että luonnolle. Pouta sanoo, että metsäpalot voivat myös pahentaa ilmansaatetta, koska ne tuottavat paljon savua ja pienhiukkasia.

💧 Pouta kehottaa ihmisiä olemaan varovaisia ja noudattamaan viranomaisten ohjeita, jos he matkustavat Eurooppaan tai asuvat siellä. Hän sanoo, että ihmisten pitää juoda riittävästi vettä, välttää liiallista rasitusta, suojautua auringolta ja pysyä viileissä tiloissa. Hän sanoo myös, että ihmisten pitää olla tietoisia vesipulasta ja säästää vettä mahdollisuuksien mukaan.

🙏 Pouta sanoo, että hän toivoo, että Euroopan säätilanne muuttuu pian paremmaksi, mutta hän ei ole kovin optimistinen. Hän sanoo, että korkeapaine voi pysyä paikallaan vielä viikkoja tai kuukausia. Hän sanoo, että tämä on jotain poikkeuksellista ja harvinaista, joka vetää hänet hiljaiseksi.