Kommentar: Sänkningsplanerna ligger fast

Pusselbiten bakom succén: ”Företagets osjungna hjältar” Uppdaterad: 14 maj 2024, 14:08 Publicerad: 8 maj 2024, 11:41 Marknadsledande tack vare högsta kvalitet och lång livslängd på produkterna. En pusselbit bakom succén – serviceteknikerna. – De är lite av företagets osjungna hjältar, som ser till att våra produkter funkar korrekt, säger Pierre Lindekrantz, divisionschef service hos Hörmann


Pusselbiten bakom succén: ”Företagets osjungna hjältar”

Marknadsledande tack vare högsta kvalitet och lång livslängd på produkterna.

En pusselbit bakom succén – serviceteknikerna.

– De är lite av företagets osjungna hjältar, som ser till att våra produkter funkar korrekt, säger Pierre Lindekrantz, divisionschef service hos Hörmann Svenska AB.

EXTERN LÄNK: Vill ni veta mer om Hörmanns serviceavtal för förebyggande underhåll? Läs mer här

Udda arbetstider, ständigt på språng och högt tempo. Livet som servicetekniker hos tillverkningsföretaget Hörmann kan te sig en aning oglamoröst – men deras insatser är ofta avgörande för att kundernas verksamhet ska fungera.

– På ett stort lager, där det passerar kanske 1000 lastbilar per dygn, påverkar det hela flödet om en port eller lastbrygga får problem. I värsta fall stannar arbetet upp och det påverkar både de som jobbar på lagret och de som kör lastbilarna, säger Pierre Lindekrantz och fortsätter:

– Därför är det så viktigt att man underhåller och kontrollerar produkterna regelbundet. Våra tekniker möjliggör en bekymmersfri vardag på arbetsplatsen och vi är stolta att kunna bidra med den servicen till våra kunder.

Pierre Lindekrantz, divisionschef service hos Hörmann Svenska AB.

Hörmann har drygt 60 egna servicetekniker som regelbundet hjälper kunder från Mora i norr och södra Sverige. I resterande delar av landet stöttar partners upp.

– Vi har ett stort fokus på serviceorganisationen. Som helhetsleverantör erbjuder vi inte bara högkvalitativa produkter utan även montage och service i egen regi. Vi skapar helt enkelt de bästa förutsättningarna för en lång produktlivslängd, som är en fördel för våra kunder på lång sikt.

För att snabbt kunna hjälpa kunderna erbjuder Hörmann serviceberedskap dygnet runt. Det är något som efterfrågas i allt högre utsträckning nuförtiden, konstaterar Lindekrantz:

– Så är det, stora lager har ofta aktivitet hela dygnet och därför är det nödvändigt att ha beredskap utifrån det. Får de akuta problem har vi en omedelbar respons, vilket är väldigt uppskattat.

Han understryker samtidigt att akuta problem med Hörmanns produkter är ovanliga:

– Då handlar det oftast om åverkan, som att någon kört på porten. Det är väldigt sällan man rycker ut på ett tekniskt fel.

I en serviceteknikers vardag är det förebyggande arbetet centralt:

– Vi gör ständigt regelbundet och planerat underhåll för våra kunder, att vara proaktiv är helt nödvändigt. Något som inte underhålls kan potentiellt bli farligt. Olika regelverk kräver också regelbunden kontroll.

Hörmanns industriportar är ledande i Europa. Lindekrantz tror att populariteten grundar sig i en kombination av kvalitet och ekonomi:

– Nuförtiden är företagen oerhört medvetna om hur ett driftsstopp kan påverka verksamheten negativt, därför går det att motivera god och regelbunden service för att minska riskerna. I slutändan handlar det ju om kronor och ören, säger Lindekrantz och fortsätter:

– För dem blir det en självklarhet att ha fungerande portar, men också att lyssna på våra råd och förslag kring förbättringar. Där har kunderna stort förtroende för vår personal.

Redan när Hörmann startade i tyska Bielefeld 1935 var grundaren August Hörmanns ledord kvalitet – något medarbetarna försöker leva upp till dagligen, menar Lindekrantz:

– Att produkterna håller och klarar av att göra det som är tänkt är lite av en hederssak.

EXTERN LÄNK: Vill ni komma i kontakt med vår serviceavdelning? Läs mer här

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hörmann och ej en artikel av Dagens industri