Kojamo ja Fortum nousivat pörssin kärkeen Helsingissä – osakkeet hyötyivät hyvistä tuloksista


  • Johdanto: Esittele artikkelin aihe ja tarkoitus. Kerro, että Helsingin pörssi oli torstaina vahvassa nousussa, ja että kaksi päivän pörssitähteä olivat asuntosijoitusyhtiö Kojamo ja energiayhtiö Fortum. Kerro, että molemmat yhtiöt julkistivat positiivisia osavuosikatsauksia, jotka nostivat niiden osakekursseja.
  • Keho 1: Analysoi Kojamon osavuosikatsaus ja sen vaikutus osakekurssiin. Kerro, että Kojamo kasvatti liikevaihtoaan, liikevoittoaan ja vuokrausastettaan tammi-syyskuussa. Kerro, että Kojamo nosti myös koko vuoden näkymiään ja ilmoitti jakavansa lisäosinkoa. Kerro, että Kojamon osake nousi torstaina 5,7 prosenttia 23,06 euroon.
  • Keho 2: Analysoi Fortumin osavuosikatsaus ja sen vaikutus osakekurssiin. Kerro, että Fortum paransi liikevoittoaan ja nettotulostaan tammi-syyskuussa. Kerro, että Fortum hyötyi erityisesti Uniperin integraatiosta, sähkön hinnan noususta ja päästöoikeuksien myynnistä. Kerro, että Fortumin osake nousi torstaina 4,8 prosenttia 27,28 euroon.
  • Yhteenveto: Tee yhteenveto artikkelista ja anna lukijalle tärkein viesti. Kerro, että Helsingin pörssi oli torstaina hyvässä vireessä, ja että Kojamo ja Fortum olivat päivän menestyjiä. Kerro, että yhtiöt raportoivat vahvoja tuloksia kolmannelta neljännekseltä, jotka ylittivät odotukset. Kerro, että yhtiöt ovat myös luottavaisia tulevaisuuden suhteen.