Kiina haastaa Teslan sähköautomarkkinoilla – Nämä ovat BYD:n uudet mallit ja hinnat Suomessa


Sähköautojen suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina, ja markkinoille on tullut yhä enemmän vaihtoehtoja. Nyt Suomeen saapuu uusi kilpailija Kiinasta: BYD, joka on maailman suurin sähköautojen valmistaja.

BYD on lyhenne sanoista Build Your Dreams, ja se kuvaa yrityksen visiota luoda innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja liikkumiseen. BYD on tunnettu erityisesti akkuteknologiastaan, joka perustuu rautafosfaattiin. Tämä materiaali on turvallisempi, kestävämpi ja kierrätettävämpi kuin perinteiset litiumioniakut.

BYD tuo Suomeen kaksi sähköautomallia: Seal ja Tang. Seal on kompakti katumaasturi, joka kilpailee esimerkiksi Volkswagen ID.4:n ja Skoda Enyaqin kanssa. Tang on isompi katumaasturi, joka haastaa muun muassa Tesla Model Y:n ja Audi e-tronin.

Sealin takavetomallin lähtöhinta on 34 990 euroa, ja nelivetomallin 39 990 euroa. Sealin toimintasäde on 400–500 kilometriä, ja sen akku latautuu 30–80 prosenttiin 30 minuutissa. Tangin nelivetomallin lähtöhinta on 47 690 euroa, ja sen toimintasäde on 500–600 kilometriä. Tangin akku latautuu 30–80 prosenttiin 25 minuutissa.

BYD:n sähköautot ovat jo tilattavissa Suomessa, ja ensimmäiset toimitukset alkavat ensi vuoden alussa. BYD aikoo laajentaa mallistoaan Suomessa tulevaisuudessa myös pienemmillä ja isommilla sähköautoilla sekä hybrideillä.