Keuruu aikoo nostaa osuuttaan Keski-Suomen liiton jäsenmaksusta – syynä maakuntaliiton talousvaikeudet


Keuruun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina esityksen Keski-Suomen liiton talousarvioksi vuodelle 2024. Esityksen mukaan Keuruun osuus liiton jäsenmaksusta nousee noin 4 000 euroa nykyisestä 55 000 eurosta. Jäsenmaksun korotus johtuu siitä, että Keski-Suomen liitto on joutunut sopeuttamaan talouttaan valtionosuuksien leikkauksien ja koronapandemian vuoksi.

Keski-Suomen liitto on maakunnan kuntien muodostama kuntayhtymä, joka vastaa aluekehittämisestä ja maakuntakaavoituksesta. Liitto saa rahoitusta pääasiassa valtiolta ja kunniltamme. Liiton talousarvio vuodelle 2024 on noin 10 miljoonaa euroa, josta jäsenmaksut kattavat noin 1,5 miljoonaa euroa.

Keuruun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Koskela (kesk.) sanoo, että jäsenmaksun korotus on välttämätön, jotta liitto voi jatkaa tehtäviään. Hän pitää liiton toimintaa tärkeänä Keuruun ja koko maakunnan kannalta.

“Keski-Suomen liitto on meille tärkeä yhteistyökumppani ja edunvalvoja. Liitto tekee arvokasta työtä maakunnan kehittämiseksi ja elinvoimaisuuden lisäämiseksi. Liitto myös koordinoi EU-rahoitusta ja muita hanketukia, joista Keuruukin hyötyy”, Koskela sanoo.