KeskoUuden K-Citymarket Kuopio Haapaniemen kauppiaaksi Harri Mattinen

Kun Kuopioon valmistuu uusi K-Citymarket Haapaniemi, sen kauppiaaksi tulee Harri Mattinen. Mattinen on toiminut K-kauppiaana vuodesta 2017. "Tunnehan on ihan pitelemätön! On aivan mahtavaa päästä rakentamaan Kuopioon uudiskohdetta. Kauppa tulee hienolle sijainnille ja suunnitelmat myymälästä sekä Kuopio markkina-alueena antavat uskoa tekemiseen”, Mattinen sanoo. Mattinen iloitsee, että on mahtavaa päästä rakentamaan alueelle merkittävää investointia yhdessä K-Ryhmän kanssa. ”Uudiskohteita


Kun Kuopioon valmistuu uusi K-Citymarket Haapaniemi, sen kauppiaaksi tulee Harri Mattinen. Mattinen on toiminut K-kauppiaana vuodesta 2017.

”Tunnehan on ihan pitelemätön! On aivan mahtavaa päästä rakentamaan Kuopioon uudiskohdetta. Kauppa tulee hienolle sijainnille ja suunnitelmat myymälästä sekä Kuopio markkina-alueena antavat uskoa tekemiseen”, Mattinen sanoo.

Mattinen iloitsee, että on mahtavaa päästä rakentamaan alueelle merkittävää investointia yhdessä K-Ryhmän kanssa.

”Uudiskohteita ei avata tässä mittakaavassa valtakunnan tasolla kuin muutamia vuosikymmenen aikana. Koen olevani etuoikeutettu, kun pääsen näin hienoon projektiin mukaan. Suunnittelu on todella hyvällä mallilla ja kauppakohtainen tekeminen tulee kauppiaan näkökulmien kautta varmasti näkyväksi ennen viimeisten versioiden lukkoon lyömistä. Ideoiden määrästä ei varmasti jää kiinni.”

”Olen tyytyväinen kauppiasvalintaamme. Harri Mattisella on vahvat näytöt aiemmista kauppapaikoista Lappeenrannassa ja Mikkelissä. Harrilla on kokemuksen lisäksi myös aitoa innostusta uuden kauppapaikan liikeidean kehittämiseen. Kuopio on hyvä paikka asua ja yrittää, toivotamme koko Mattisen perheen tervetulleeksi Savon sydämeen”, toteaa Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jesse Kohonen.

Vaikka Mattinen on innostunut uudesta kaupasta, tunnelma on samalla myös haikea. Mattinen lupaa, että vauhti K-Citymarket Mikkelissä ei hyydy.

”Mikkeli on kohdellut sekä minua kauppiaana että meitä perheenä ensiluokkaisesti ja tästä kaupungista saa jokainen asukas olla ylpeä. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen lapsiperheelle kasvaa ja ihmiset täällä ovat ottaneet meidät upeasti vastaan. Jätämme Graanin haikein mielin sitten kun sen aika tulee. Työmme Etelä-Savossa jatkuu täysillä vielä parin vuoden ajan ja sitä jatkaa sitten K-Citymarket Mikkelin seuraava kauppias.”

Uuden K-Citymarketin rakentaminen etenee suunnitellusti 

Haapaniemen uuden K-Citymarketin rakentajiksi valittiin savolaisia yrityksiä. Työt alkavat tontilla heinä–elokuussa. Kuten tuleva kauppias Mattinen sanoo, aika menee nopeasti ja kohta jo nähdäänkin uudella kaupalla. Kaupan rekrytoinnit tehdään huolellisesti.

”Rekrytoinnin kautta pyrimme saamaan K-Citymarket Haapaniemeen huikean henkilökunnan, joka palvelee alueensa asiakkaita lämmöllä. Itselle yrittäjänä henkilöstökokemus on ollut aina suurin toimintaa ohjaava arvo ja toimivassa työyhteisössä tulee jokaisen kokea kuuluvansa joukkoon.”

Kesko on uudistanut K-ruokakauppoja noin miljardilla eurolla viime vuosina ja investoi vuositasolla päivittäistavarakauppaverkoston kehittämiseen 200–250 miljoonaa euroa.

Erityisesti hypermarket-formaattia edustavan K-Citymarketin myynti on kasvanut Suomessa merkittävästi ja sen vaikutus päivittäistavarakaupan markkinaosuuteen on olennainen. Lähivuosina avattavat hypermarketit ovat merkittävässä roolissa Keskon markkinaosuuden vahvistamisessa ja myynnin edelleen kasvattamisessa. Kuopion Haapaniemen K-Citymarketin lisäksi Kesko on rakentamassa lähivuosina uusia K-Citymarketeja Lempäälän Ideaparkiin, Lahden Paavolaan, Vantaan Kivistöön ja Porvoon Länsirannalle. Lisäksi Kesko laajentaa tänä vuonna Helsingin Vuosaaressa Kauppakeskus Columbuksessa olevan K-Supermarketin K-Citymarketiksi.