Kerttu Niskanen dominoi Falunin maailmancupia – näin hän nousi normaalimatkojen cupin kärkeen


Kerttu Niskanen on voittanut kaksi kisaa Falunissa – mitä se tarkoittaa hiihdon maailmancupille?

👏👏👏 Kerttu Niskanen on ollut Falunin maailmancupin tähti. Hän on voittanut sekä perjantain 10 kilometrin perinteisen että lauantain 15 kilometrin yhdistelmäkisan. Nämä ovat hänen ensimmäiset maailmancupin voittonsa sitten vuoden 2018.

🔥🔥🔥 Niskanen on osoittanut Falunissa, että hän on yksi maailman parhaista perinteisen hiihtotavan osaajista. Hän on myös noussut normaalimatkojen maailmancupin kärkeen, kun jäljellä on enää yksi kisa. Hän johtaa cupia 40 pisteellä ennen Norjan Anne Kjersti Kalvåa ja 48 pisteellä ennen Yhdysvaltain Jessie Digginsiä.

😍😍😍 Niskanen on iloinnut voitoistaan Falunissa, mutta ei ole leijunut liikaa. Hän on kiittänyt suomalaisia faneja, jotka ovat kannustaneet häntä radan varrella. Hän on myös ollut tyytyväinen suksiinsa ja valmentajaansa Teemu Pasasen tekemään työhön.

Miksi Niskanen on niin hyvä perinteisellä?

👍👍👍 Niskanen on tunnettu loistavana nousijana, joka pystyy pitämään korkeaa vauhtia ja tasapainoa jyrkissäkin mäissä. Hän hallitsee myös erilaiset tekniikat, kuten tasatyönnön ja luisteluharppauksen. Hän on myös kehittänyt laskutaitojaan ja tasaisen matkan hiihtoa.

👌👌👌 Niskanen on harjoitellut paljon perinteistä hiihtoa, sillä se on hänen vahvuutensa. Hän on sanonut, että hän nauttii perinteisestä enemmän kuin vapaasta hiihtotavasta. Hän on myös kertonut, että hän saa inspiraatiota veljeltään Iivo Niskaselta, joka on myös huippuhiihtäjä.

💪💪💪 Niskanen on ollut terveenä ja loukkaantumattomana tällä kaudella, mikä on mahdollistanut hyvän harjoittelun ja kilpailemisen. Hän on myös saanut itseluottamusta aiemmista hyvistä tuloksistaan, kuten olympiahopeasta Pekingissä helmikuussa.

Mitä seuraavaksi?

😎😎😎 Niskanen ei ole vielä varmistanut normaalimatkojen maailmancupin voittoa, sillä sunnuntaina Falunissa hiihdetään vielä naisten sprintti vapaalla hiihtotavalla. Niskanen ei ole sprintteri, joten hänen pitää toivoa, etteivät hänen lähimmät kilpakumppaninsa Kalvå ja Diggins nouse liian korkealle sprintissä.

😊😊😊 Niskanen ei ole kuitenkaan stressaantunut tilanteesta, vaan sanoo nauttivansa hiihtämisestä ja kilpailemisesta. Hän sanoo myös, että hän on jo saavuttanut enemmän kuin osasi odottaa tältä kaudelta. Hän on ylpeä siitä, että hän on pystynyt haastamaan norjalaiset ja ruotsalaiset, jotka ovat hallinneet naisten hiihtoa viime vuosina.

😁😁😁 Niskanen on myös innostunut tulevasta kaudesta, jolloin hän aikoo jatkaa hyvää työtään ja kehittyä entisestään. Hän sanoo, että hänellä on vielä paljon potentiaalia ja motivaatiota hiihtää huipulla. Hän haluaa myös olla esimerkkinä nuoremmille suomalaisille hiihtäjille, jotka voivat seurata hänen jalanjälkiään.

Lähteet:

Niskanen wins 10km in Falun to increase distance lead on Diggins

Kerttu Niskanen | Yle Uutiset

Niskanen (FIN) claims first World Cup win of the season


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *