Kävely SE Partanen räjäytti pankin Kalevan kisoissa – näin hän murskasi 23 vuotta vanhan ennätyksen!


Kalevan kisoissa rikottiin ennätyksiä ja raivattiin tietä MM-kisoihin 🏃‍♂️🏃‍♀️

Kalevan kisat ovat Suomen yleisurheilun suurin tapahtuma, jossa mitellään Suomen mestaruuksista ja jaetaan paikkoja kansainvälisiin arvokisoihin. Tänä vuonna kisat järjestettiin Lahdessa 27.-30. heinäkuuta, ja ne tarjosivat paljon jännitystä, iloa ja yllätyksiä urheilijoille ja katsojille. Kisat olivat myös tärkeä näyttöpaikka niille, jotka tähtäsivät Budapestin MM-kisoihin, jotka pidetään elokuun lopussa.

Kalevan kisoissa nähtiin useita upeita suorituksia ja uusia Suomen ennätyksiä. Yksi kisojen kohokohdista oli miesten 1 500 metrin juoksu, jossa Joonas Rinne ja Santtu Heikkinen juoksivat ennätyksensä ja alittivat MM-rajan. Rinne voitti kultaa ajalla 3.37,65 ja Heikkinen hopeaa ajalla 3.38,17. Molemmat ovat nyt vahvoilla päästäkseen MM-kisoihin rankingin kautta. Rinteen aika oli myös uusi Kalevan kisojen ennätys, joka rikkoi Ari Paunosen vuonna 1977 juokseman ajan 3.38,07.

Toinen huippuhetki oli naisten seitsenottelu, jossa Maria Huntington kasasi uudet ennätyspisteensä 6339 ja rikkoi samalla Dohan MM-rajan. Huntington oli ylivoimainen voittaja, sillä toiseksi sijoittunut Miia Sillman sai kokonaisuudessaan pisteet 6048. Huntington on nyt Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras seitsenottelija Satu Ruotsalaisen jälkeen, ja hänellä on mahdollisuus rikkoa Ruotsalaisen Suomen ennätys 6414 pistettä.

Kolmas mieleenpainuva suoritus oli naisten keihäänheitto, jossa Helena Leveelahti heitti uuden Suomen ennätyksen 64,86 metriä ja voitti kultaa. Leveelahti paransi ennätystään yli neljällä metrillä ja nousi samalla maailmantilaston kärkikymmenikköön. Hän myös alitti MM-rajan reilusti, sillä se oli 61 metriä. Leveelahti on vasta 22-vuotias, joten hänellä on edessään vielä pitkä ja lupaava ura.

Nämä olivat vain muutamia esimerkkejä Kalevan kisojen loistavista tuloksista. Kisat osoittivat, että Suomen yleisurheilulla on paljon lahjakkaita ja motivoituneita urheilijoita, jotka pystyvät kilpailemaan maailman huippuja vastaan. Kisat myös herättivät kiinnostusta ja innostusta yleisurheilua kohtaan sekä urheilijoiden että katsojien keskuudessa. Kalevan kisat olivat siis upea enne MM-kisoihin, joissa toivottavasti nähdään vielä lisää suomalaisia menestystarinoita. 🇫🇮🥇🥈🥉

Oletko sinä seurannut Kalevan kisoja? Mitkä olivat sinun mielestäsi kisojen parhaat hetket? Kenet haluaisit nähdä MM-kisoissa? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 👇