Kalle Rovanperä on nuorin WRC-mestari ikinä – näin hän rikkoi ennätyksiä ja päihitti Tänakin!


Kalle Rovanperä rikkoi ennätyksiä ja voitti WRC:n maailmanmestaruuden

🏆🏆🏆 Oletko kuullut uutisista? Kalle Rovanperä on tehnyt historiaa rallin maailmassa. Hän on voittanut WRC:n maailmanmestaruuden vain 22-vuotiaana, mikä tekee hänestä nuorimman kuljettajan, joka on koskaan saavuttanut tämän tittelin. Hän rikkoi Colin McRaen ennätyksen, joka oli 27 vuotta ja 109 päivää vuonna 1995.

🚗🚗🚗 Kalle ajoi Toyota Gazoo Racingin GR Yaris -autolla ja oli ylivoimainen koko kauden ajan. Hän voitti seitsemän osakilpailua 13:sta ja varmisti mestaruuden jo Uudessa-Seelannissa kaksi rallia ennen kauden loppua. Hän päihitti lähimmän kilpailijansa, Hyundain Ott Tänakin, 64 pisteellä.

🇫🇮🇫🇮🇫🇮 Kallen mestaruus on myös suuri ilonaihe Suomelle, joka on ollut ilman WRC-mestaria 20 vuotta. Edellinen suomalainen mestari oli Marcus Grönholm vuonna 2002. Kalle on seurannut isänsä Harri Rovanperän jalanjälkiä, joka oli myös WRC-kuljettaja ja voitti yhden osakilpailun urallaan.

Mitä Kalle sanoi voitostaan?

😊😊😊 Kalle oli luonnollisesti onnellinen ja helpottunut saavutuksestaan. Hän kiitti tiimiään, joka oli tehnyt hienoa työtä koko kauden ajan ja antanut hänelle loistavan auton. Hän sanoi myös olevansa ylpeä siitä, että hän oli tuonut mestaruuden takaisin Suomeen.

\”Se on aika iso helpotus hyvän kauden jälkeen ja vihdoin olemme täällä\”, hän sanoi. \”Oli pieni odotus muutaman vaikean rallin jälkeen, mutta isoimmat kiitokset menevät tiimille – he tekivät tämän raketin tänä vuonna. Vaikka kaikki vaikeat rallit he uskoivat meihin ja antoivat meille kaiken tuen.\”

👏👏👏 Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli myös liikuttunut Kallen voitosta. Hän korosti, kuinka tärkeää oli saada suomalainen mestari pitkän tauon jälkeen.

\”Tavallaan haluaisin itkeä, mutta en voi itkeä täällä\”, hän sanoi. \”Se on todella tärkeää mitä Kalle on tehnyt. Ensinnäkin se on uskomatonta, että 22-vuotias rikkoo kaikki ennätykset ja ottaa mestaruustittelin.

\”Samalla se on niin tärkeää Suomelle, koska siitä on ollut 20 vuotta ja se on todella pitkä aika. Olen niin kiitollinen, että Kalle teki sen – hän on supersankari.\”

Mitä odottaa ensi kaudelta?

🤔🤔🤔 Kalle ei aio jäädä lepäämään laakereilleen, vaan aikoo jatkaa kehittymistään ja kilpailemista ensi kaudella. Hän odottaa, että Hyundain ja M-Sport Fordin kilpailijat ovat entistä lähempänä häntä ja Toyotaa, joten hän ei voi ottaa mitään itsestäänselvyytenä.

\”Luulen, että se tulee olemaan paljon, paljon tiukempaa ensi vuonna\”, hän sanoi. \”Teimme hyvän alun tälle kaudelle ja heti GR Yaris toimi todella hyvin uusien sääntöjen kanssa, mutta olemme nähneet myös muiden tulevan vahvasti. Meidän täytyy ottaa askel ylöspäin pysyäksemme taistelussa.

\”Tiimi tietää tämän ja me kaikki tiedämme, että meillä on työtä tehtävänä – myös meidän puolellamme. On paikkoja, joissa voimme parantaa ja toivottavasti teemme sen.\”

😎😎😎 Kalle on kuitenkin osoittanut, että hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet olla huippukuljettaja: nopeus, taito, rohkeus, älykkyys ja luonne. Hän on noussut rallin supertähdeksi ja hänen nimensä on nyt kaikkien huulilla. Hän on Kalle Rovanperä, WRC:n maailmanmestari.

Lähde: WRC.com