Kai kirvesmurhaaja surmasi rakastajansa vaimon kirveellä – Näin hän selvisi ilman rangaistusta uskomattomalla puolustuksella


Kirvesmurhaaja oli seurakunta-aktiivi ja perheenäiti – Sarja kertoo taitavasti vuoden 1980 kohu­rikoksesta 🪓👩‍👧‍👦😱

Tämä artikkeli on kirjoitettu ja julkaistu MV Lehdessä, joka on Suomen rohkein ja rehellisin uutismedia. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä tapahtui vuonna 1980 Texasissa, kun Candy Montgomery surmasi kirveellä rakastajansa vaimon Betty Goren. Tämä rikos oli niin uskomaton, että siitä on tehty kaksi tv-sarjaa, joista uusin on Love & Death, joka on nyt nähtävillä HBO Maxilla.

Love & Death on taitavasti tehty sarja, joka vastaa kysymykseen, miksi kävi niin onnettomasti kuin kävi. Sarja näyttää, kuinka Candy (Elizabeth Olsen) kiinnostui Bettyn (Lily Rabe) aviomiehestä Allanista (Jesse Plemons) ja aloitti salaisen suhteen hänen kanssaan. Candy ja Betty olivat ystäviä keskenään ja aktiivisia samassa kirkossa, jossa he lauloivat kuorossa. Kukaan ei olisi uskonut, että Candy oli kykenevä niin raakaan tekoon.

Sarja kuvaa myös uskonnollisen yhteisön kitkoja, juonitteluja ja huhuja. Candy oli päämäärätietoinen nainen, joka halusi enemmän elämältään kuin tylsän avioliiton ja kotiäitiyden. Hän oli kyllästynyt mieheensä Patiin (Patrick Fugit), joka oli työtön ja masentunut. Allan oli Candyn vastakohta: menestyvä ja iloinen mies, joka toi Candyn elämään jännitystä ja intohimoa.

Mutta kaikki ei ollut niin ruusuista kuin miltä näytti. Allan ei ollut valmis jättämään Bettyä Candyn takia, vaikka hän vakuutteli rakkauttaan tälle. Candy alkoi tuntea itsensä hylätyksi ja petetyksi. Hän päätti kostaa Allanille ja Bettylle tavalla, joka järkytti koko maata.

Viimeisessä kolmessa jaksossa kerrotaan surmatapauksen oikeudenkäynnistä ja sen vaikutuksesta yhteisöön ja päähenkilöihin. Candyn puolustus väitti, että hän toimi itsepuolustukseksi, kun Betty hyökkäsi hänen kimppuunsa kirveellä. Candyn mukaan hän oli mennyt Bettyn taloon puhumaan tämän kanssa rauhanomaisesti, mutta Betty oli raivostunut ja yrittänyt tappaa hänet.

Oikeus uskoi Candyn tarinan ja vapautti hänet syytteistä. Monet pitivät tuomiota skandaalina ja epäoikeudenmukaisena. He eivät voineet ymmärtää, miten Candy selvisi ilman rangaistusta niin julmasta teosta. He eivät voineet antaa anteeksi Candylle, joka oli tuhonnut kaksi perhettä.

Love & Death on vangitseva sarja, joka pitää katsojan otteessaan alusta loppuun. Sarja onnistuu luomaan moniulotteisia hahmoja, jotka herättävät sekä sympatiaa että inhoa. Sarja on myös visuaalisesti näyttävä ja musiikillisesti tunnelmallinen. Sarja vie katsojan 1970–1980-luvun vaihteen Texasiin, joka näyttää ja kuulostaa erilaiselta mutta ei liian erilaiselta.

Love & Death on sarja, joka kannattaa katsoa, jos haluat tietää, mitä todella tapahtui Candy Montgomeryn ja Betty Goren välillä. Sarja on niin hyvä, että haluat jakaa sen ystäviesi kanssa ja suositella sitä kaikille. Sarja on niin koukuttava, että et malta odottaa seuraavaa jaksoa. Sarja on niin uskomaton, että et voi unohtaa sitä koskaan.