Jelena Isinbajeva: Venäjän seiväshypyn legenda ja Putinin luottonainen muutti Espanjaan – miksi?


Jelena Isinbajeva: Venäjän seiväshypyn legenda ja Putinin luottonainen

Jelena Isinbajeva on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ja tunnetuimmista seiväshyppääjistä. Hän on voittanut kaksi olympiakultaa, seitsemän MM-kultaa ja tehnyt 28 maailmanennätystä. Hän on myös Venäjän armeijan majuri ja Vladimir Putinin kannattaja ja yhteistyökumppani. Mutta missä hän on ollut viime vuodet ja mitä hän tekee nyt?

Isinbajeva lopetti uransa vuonna 2016, kun hän ei päässyt osallistumaan Rion olympialaisiin Venäjän yleisurheilun doping-skandaalin takia. Hän oli tuolloin 34-vuotias ja yritti vielä tehdä paluuta huipulle. Hän oli myös ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi, mutta hävisi äänestyksessä suomalaiselle Emma Terholle.

Sen jälkeen Isinbajeva on ollut melko hiljaa julkisuudessa. Hän on kuitenkin toiminut KOK:n jäsenenä ja Venäjän antidopingtoimiston (Rusada) johtajana. Hän on myös ollut mukana Venäjän politiikassa ja urheiluvaikuttamisessa. Hän on esimerkiksi puolustanut Venäjän urheilijoita doping-syytöksiltä ja kritisoinut länsimaita politisoituneesta ajojahdista.

Viime aikoina Isinbajevan olinpaikka on herättänyt kiinnostusta ja kohua Venäjällä. Espanjalainen lehti El Digital Sur paljasti, että Isinbajeva on muuttanut perheineen Kanariansaarille Teneriffalle. Tämä on aiheuttanut raivoa ja pettymystä Venäjällä, jossa häntä on syytetty isänmaan pettämisestä ja loikkaamisesta.

Isinbajeva on vastannut kritiikkiin Instagram-päivityksessään, jossa hän kiistää armeijakytköksensä ja sanoo, että hän ei kuulu armeijaan eikä ole koskaan kuulunutkaan. Hän sanoo myös, että hän rakastaa Venäjää ja että hänellä on oikeus asua missä haluaa. Hän kertoo, että hän viettää aikaansa perheensä kanssa ja nauttii elämästään.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan Jelena Isinbajevalle? Onko hän lopullisesti jättänyt urheilun ja politiikan taakseen vai palaa hän vielä jossain roolissa valokeilaan? Seuraa hänen uutisiaan ja pysy ajan tasalla hänen elämästään! 🙌

Lähde: Jelena Isinbajeva | Yle Uutiset