Israelisk militär uppges ha hittat Shani Louks kropp

Uppdaterad 09.31 | Publicerad 2024-05-17 22.55 22-åriga Shani Louk fördes bort av Hamas den 7 oktober. Nu har hennes kropp hittats, uppger israelisk militär. 22-åriga tysk-israeliska Shani Louk fördes bort av Hamas under en musikfestival i Israel den 7 oktober. Hennes öde har uppmärksammats över hela världen. Bland annat genom ett videoklipp som cirkulerat på


Uppdaterad 09.31 | Publicerad 2024-05-17 22.55

22-åriga Shani Louk fördes bort av Hamas den 7 oktober.

Nu har hennes kropp hittats, uppger israelisk militär.

22-åriga tysk-israeliska Shani Louk fördes bort av Hamas under en musikfestival i Israel den 7 oktober.

Hennes öde har uppmärksammats över hela världen. Bland annat genom ett videoklipp som cirkulerat på sociala medier där hon, till synes livlös, ligger på flaket till en pickup, omringad av beväpnade män.

– Man kan inte ens förstå det i det ögonblicket, att det här är ens egen dotter som kastats upp på en pickup, halvt avklädd, med blod på sitt huvud. Och sedan kör de genom Gazas gator, alla jublar och gläds och spottar på Shani. Det var som en skräckfilm, har mamman tidigare berättat för tyska Faz.

Nu har kroppen hittats

Knappt fyra veckor senare meddelade mamman att dottern var död.

Uppgifterna kom till henne via den israeliska militären. En flisa från ett skallben hade dna-testats och gett träff.

Shani Louk
Foto: Privat

Drygt sex månader senare har Shani Louks kropp hittats, vilket BBC rapporterar.

Det är den israeliska militären (IDF) som under en insats, natten till fredagen, ska ha hämtat kroppar tillhörande tre gisslan från Gaza. En av dem ska tillhöra Shani Louk, de två andra Itzik Gelernter och Amit Buskila, som även de togs som gisslan den 7 oktober.

Enligt ett avtal som ingicks i november släppte Hamas 105 gisslan i utbyte mot en veckolång vapenvila och cirka 240 palestinska fångar.

Efter den 7 oktober inledde Israel en offensiv i Gaza som uppges ha dödat cirka 35 000 människor, de flesta civila, enligt det Hamasstyrda hälsoministeriet.

Enligt FN är nu över två miljoner palestinier i akut behov av mat, skydd och annan hjälp.

Bild från klippet där beväpnade män ska ha fört bort Shani Louk på en pickup.
Foto: Ali Mahmud / AP