Israel-Palestinaforskarens kontor vandaliserat – inne på Linnéuniversitetet

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video Linnéuniversitetets lektor Anders Persson fick under helgen sitt kontor vandaliserat. Foto: SVT Uppdaterad idag 13:10 Publicerad idag 11:24 Mellanöstern-kännaren och statsvetaren Anders Persson kontor på Linnéuniversitetet i Växjö vandaliserades under helgen. – Fruktansvärt det som hänt, säger han till SVT. På Anders Perssons kontor på LNU


Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Linnéuniversitetets lektor Anders Persson fick under helgen sitt kontor vandaliserat. Foto: SVT

Uppdaterad
Publicerad

Mellanöstern-kännaren och statsvetaren Anders Persson kontor på Linnéuniversitetet i Växjö vandaliserades under helgen.

– Fruktansvärt det som hänt, säger han till SVT.

På Anders Perssons kontor på LNU i Växjö har det bland annat klottrats blodsdroppar och texten”blod på dina händer” står skrivet på dörren in till hans arbetsrum. Blodbesudlade kläder har också tejpats upp.

– Jag är förvånad, chockad och bestört över det här, säger Anders Persson till SVT Nyheter Småland.

Vad har ni för kommentar till att ni anklagas för propaganda?

– Det är fruktansvärda anklagelser. Det är inte sant, det finns ingen grund för den anklagelsen. Anders informerar ju om den här konflikten och vad som ligger bakom men har ju inte själv någon anledning att ta ställning, säger Johanna Jormfeldt, universitetslektor på LNU.

Enligt uppgifter till SVT är universitetets säkerhetsavdelning inkopplad i ärendet.

I klippet ovan hör du mer vad Anders Persson tänker om att hans kontor vandaliserats.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

LNU;s rektor Peter Aronsson sade nyligen att han är orolig över säkerhetssituation kring tältdemonstrationen utanför universitetets bibliotek. Foto: Rebecca Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.