Idän pikajuna -elokuva ei lunasta odotuksia – Agatha Christien klassikkodekkari jää vaisuksi ja hengettömäksi


  • Johdanto: Esittele elokuva ja sen tausta. Kerro, että se on uusi versio Agatha Christien kuuluisasta romaanista, jossa etsivä Hercule Poirot ratkoo murhamysteeriä junassa. Kerro, että elokuva on saanut kriitikoilta ja yleisöltä vaisun vastaanoton.
  • Keho 1: Arvostele elokuvan käsikirjoitus ja ohjaus. Kerro, että elokuva on tylsä, pitkäveteinen ja epäuskottava. Kerro, että elokuva ei onnistu luomaan jännitystä tai tunnelmaa, vaan etenee mekaanisesti ja ennalta-arvattavasti. Kerro, että elokuva ei tee oikeutta Christien nerokkaalle juonelle ja hahmoille.
  • Keho 2: Arvostele elokuvan näyttelijät ja roolit. Kerro, että elokuva on täynnä tunnettuja tähtiä, mutta he eivät pääse loistamaan. Kerro, että erityisesti Kenneth Branaghin esittämä Hercule Poirot on pettymys. Kerro, että hän on liian vakava, yksitoikkoinen ja karismaattinen. Kerro, että hän ei välitä katsojalle etsivän nerokkuutta tai huumoria.
  • Keho 3: Arvostele elokuvan visuaalinen ilme ja äänimaailma. Kerro, että elokuva on kyllä kaunis katsella, mutta se ei riitä pelastamaan sitä. Kerro, että elokuva hyödyntää upeita maisemia ja lavasteita, mutta ne eivät luo kontrastia synkälle tarinalle. Kerro, että elokuvan musiikki ja äänitehosteet ovat myös tavanomaisia ja unohdettavia.
  • Yhteenveto: Tee yhteenveto arvostelustasi ja anna elokuvalle tähtiarvio. Kerro, että Idän pikajuna -elokuva on valitettava huti, joka ei tee kunniaa alkuperäisteokselle eikä tarjoa katsojalle mitään uutta tai kiinnostavaa. Kerro, että elokuva on vain yksi monista turhista uusintaversioista, jotka eivät yllä alkuperäisten tasolle. Anna elokuvalle kaksi tähteä viidestä.