Huuhkajat murskasi Pohjois-Irlannin EM-karsinnoissa – neljä eri maalintekijää


Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat otti tärkeän ja tyylipuhtaan voiton EM-karsintojen kotiottelussaan Pohjois-Irlantia vastaan perjantaina. Suomi voitti ottelun maalein 4-0 ja nousi lohkonsa toiseksi.

Suomi hallitsi peliä alusta loppuun, ja loi useita maalipaikkoja. Ensimmäinen maali syntyi 19. minuutilla, kun Teemu Pukki laukoi pallon verkkoon Jere Urosen syötöstä. Toinen maali tuli 36. minuutilla, kun Glen Kamara pääsi puskemaan pallon sisään Robin Lodin kulmapotkusta.

Toisella puoliajalla Suomi jatkoi vahvaa esitystään, ja lisäsi johtoaan 58. minuutilla. Joel Pohjanpalo sai pallon rangaistusalueella, ja sijoitti sen tarkasti alakulmaan. Neljäs maali oli Robert Taylorin käsialaa 77. minuutilla. Hän laukoi pallon upeasti yläkulmaan noin 20 metristä.

Suomen maalivahti Lukas Hradecky ei joutunut juuri torjuntatöihin, sillä Pohjois-Irlanti ei saanut luotua juuri mitään vaarallista. Suomi pelasi erinomaisesti puolustuksessa, ja piti pallon hallinnan itsellään. Ottelu oli Suomelle täydellinen näytös, joka nosti joukkueen itseluottamusta ja mahdollisuuksia päästä EM-kisoihin.

Suomen seuraava ottelu on tiistaina, kun se kohtaa San Marinon vieraissa. Suomi on lohkossaan toisena 15 pisteellä, kolme pistettä Italian jäljessä. Lohkon kolmas on Sveitsi, jolla on 11 pistettä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät EM-kisoihin.