Huuhkajat em karsinta -lohkossa kärkipaikalla – tässä Suomen otteluohjelma ja tilanne


Huuhkajat taistelee EM-paikasta – kaikki mitä sinun pitää tietää

Suomen jalkapallon A-maajoukkue eli Huuhkajat on aloittanut EM-karsinnat vahvasti. Joukkue on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan ja on lohkonsa kärjessä yhdessä Tanskan ja Kazakstanin kanssa. Huuhkajat on tehnyt historiaa pääsemällä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen vuonna 2020, ja nyt tavoitteena on uusia temppu vuonna 2024.

Huuhkajien EM-karsintalohko

Huuhkajat pelaa EM-karsintojen H-lohkossa, johon kuuluvat myös Tanska, Slovenia, Kazakstan, Pohjois-Irlanti ja San Marino. Lohko on tasainen ja haastava, mutta ei mahdoton. Suomi on FIFA-rankingissa lohkon toiseksi paras joukkue Tanskan jälkeen, mutta myös Slovenia ja Pohjois-Irlanti ovat lähellä Suomen tasoa. Kazakstan on yllättänyt positiivisesti alkukarsinnoissa, kun taas San Marino on lohkon heittopussi.

Lohkon voittaja ja toinen sijaaja pääsevät suoraan EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Saksassa vuonna 2024. Kolmanneksi sijoittunut joukkue voi päästä vielä jatkokarsintoihin, jos se on yksi kahdeksasta parhaasta kolmosesta kaikista kymmenestä lohkosta.

Tällä hetkellä lohkon tilanne näyttää tältä:

#JoukkueOVTHMP
1Tanska DNK32016-46
2Kazakstan KAZ32017-46
3Suomi FIN32014-36
4Slovenia SLO32014-36
5Pohjois-Irlanti NIR31022-23
6San Marino SMR30030-70

Lähde: Huuhkajien EM-karsinnat | Lohko, otteluohjelma ja tulokset | huuhkajat.com

Huuhkajien seuraava ottelu ja otteluohjelma EM-karsinnoissa

Huuhkajien seuraava ottelu on sunnuntaina 19.6. klo 19.00, kun Suomi kohtaa San Marinon Helsingin Olympiastadionilla. Kyseessä on lohkon neljäs kierros, ja Suomella on hyvä tilaisuus napata kolme pistettä lohkon heikoimmalta joukkueelta. San Marino on hävinnyt kaikki kolme otteluaan maalierolla 0-7, kun taas Suomi on voittanut Slovenian ja Pohjois-Irlannin sekä hävinnyt Tanskalle.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt joukkueensa kesäkuun EM-karsintaotteluihin. Joukkueessa on mukana 23 pelaajaa, joista suurin osa oli mukana myös viime vuoden EM-lopputurnauksessa. Joukkueen tähtipelaajiin kuuluvat muun muassa maalivahti Lukas Hradecky, keskikenttäpelaaja Glen Kamara ja hyökkääjät Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo. Joukkueessa on myös useita nuoria lupauksia, kuten Oliver Antman, Daniel Håkans ja Viljami Sinisalo.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *