Husqvarna inleder samarbete med Liverpool FC

Husqvarna HUSQ B +2,02% Dagens utveckling inleder ett officiellt samarbete med den engelska fotbollsklubben Liverpool FC, enligt ett pressmeddelande. Trädgårdsutrustningsbolaget kommer sköta gräsmattorna vid AXA Training Centre och AXA Melwood Training Centre, något som de gjort sedan 2021 men nu utvecklas samarbetet. I en reklamfilm på Liverpools hemsida visar bilder på hur Liverpools planskötare ägnar


Husqvarna HUSQ B +2,02%Dagens utveckling inleder ett officiellt samarbete med den engelska fotbollsklubben Liverpool FC, enligt ett pressmeddelande. Trädgårdsutrustningsbolaget kommer sköta gräsmattorna vid AXA Training Centre och AXA Melwood Training Centre, något som de gjort sedan 2021 men nu utvecklas samarbetet.

I en reklamfilm på Liverpools hemsida visar bilder på hur Liverpools planskötare ägnar sig åt allt annat än att klippa gräsmattorna, till tonerna av den norska kompositören Edvard Griegs mästerverk ”Morgonstämning” ur ”Peer Gynt”.

LÄS MER: Husqvarnas robotmål: ska klippa 38.000 golfbanor

Men på Liverpools hemmaplan Anfield släpps inte Husqvarnas robotgräsklippare in, där klipper särskilda vaktmästare gräset, enligt Henrik Sjöström.

”Vi hade gärna velat att robotarna klipper gräset. Men som jag förstått det ska det mycket till för att en vaktmästare ska släppa sin gräsklippare på hemmaarenan”, säger han.

Ben Latty, försäljningschef på Liverpool FC kommenterar samarbetet i pressmeddelandet:

”Vi på Liverpool FC är stolta över att presentera partnerskapet med Husqvarna. Som två ledande aktörer förenas vi i gemensamma värderingar och våra innovativa förhållningssätt”

Aktien stiger 1,4 procent på nyheten under onsdagen.