Historien om Kim Berglund

I höstas bestämde sig Kim Berglund, tidigare Eriksson Sirawan, som suttit i thailändskt fängelse, för att stämma den svenska staten på över 40 miljoner kronor. Kim Berglund, greps i Thailand 2010 efter att polisen hittat ett knarklabb i hans garage. 2011 dömdes han, mot sitt nekande, till döden, ett straff som omvandlades till livstids fängelse


I höstas bestämde sig Kim Berglund, tidigare Eriksson Sirawan, som suttit i thailändskt fängelse, för att stämma den svenska staten på över 40 miljoner kronor.
Kim Berglund, greps i Thailand 2010 efter att polisen hittat ett knarklabb i hans garage. 2011 dömdes han, mot sitt nekande, till döden, ett straff som omvandlades till livstids fängelse eftersom han var utländsk medborgare. Kim Berglund menar att han har blivit lurad av svensk och amerikansk polis.
Svenska staten har hela tiden nekat till att ha varit inblandade i fallet. Men nu låter det annorlunda. I förberedelserna inför rättegången har JK, Justitiekanslern, nämligen lämnat in en hemlig skrivelse till Stockholms tingsrätt, med 14 medgivanden om fallet.
Vad innebär de nya uppgifterna för fallet? Hur allvarligt är det här för svensk polis och kan Kim Berglund räkna med ett enormt skadestånd?
Gäst: Oisín Cantwell, nyhetskolumnist på Aftonbladet.
Programledare och producent: Jenny Ågren.
Klipp från Aftonbladet.
Kontakt: podcast@aftonbladet.se.

FREDAG 17 MAJ 2024

Senaste avsnitten

Aftonbladet Daily

Alla Aftonbladets podcasts

A-A

A-A

A-D

D-E

E-F

H-J

J-L

M-M

M-P

P-S

S-S

S-S

S-S

T-T

U-Z

OM AFTONBLADET