Hallitus ajautunut umpikujaan – näkökulma


Hallitus on joutunut vaikeuksiin useiden asioiden kanssa. Viimeisin niistä on budjettiriihi, jossa hallituspuolueet eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miten tasapainottaa valtiontaloutta ja rahoittaa vaalilupauksia.

Hallituksen sisällä on syntynyt erimielisyyksiä muun muassa siitä, pitäisikö veroja kiristää vai leikata menoja. Myös ilmastopolitiikka, maahanmuutto ja sote-uudistus ovat aiheuttaneet kiistoja.

Hallitus on myös menettänyt kannatustaan äänestäjien keskuudessa. Tuoreimman gallupin mukaan hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on vain 47 prosenttia. Erityisesti keskusta ja vihreät ovat kärsineet tappioita.

Hallituksen kujanjuoksu jatkuu syksyllä, kun edessä on vielä useita vaikeita päätöksiä. Hallituksen pitää muun muassa sopia sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksesta ja valmistella EU:n elpymispaketin käyttösuunnitelma.

Hallituksen on löydettävä keinot ratkaista erimielisyytensä ja palauttaa luottamuksensa. Muuten se voi joutua kohtaamaan epäluottamuslauseen tai ennenaikaiset vaalit.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *