Hallitus aikoo poistaa työttömien hakemuspakon – HS:n uutiskooste kertoo päivän tärkeimmät uutiset


HS:n uutiskooste kertoo keskiviikon tärkeimmät uutiset Suomesta ja maailmalta. Tässä ovat koosteen pääkohdat:

  • Hallitus aikoo poistaa työttömien hakemuspakon, joka edellyttää työttömien hakevan vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa. Hakemuspakko on ollut voimassa vuodesta 2018 lähtien, ja sen tarkoituksena on ollut aktivoida työttömiä ja parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan. Hakemuspakko on kuitenkin saanut paljon kritiikkiä, sillä se on koettu byrokraattiseksi, epäoikeudenmukaiseksi ja tehottomaksi.
  • Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapasi Britannian pääministerin Boris Johnsonin Valkoisessa talossa. He keskustelivat muun muassa ilmastonmuutoksesta, Afganistanista ja Pohjois-Irlannista. He myös allekirjoittivat uuden Atlantin peruskirjan, joka vahvistaa Yhdysvaltain ja Britannian erityissuhdetta. He myös vakuuttivat, että he eivät anna Ranskan vihastua heidän uudesta turvallisuusyhteistyöstään Australian kanssa.
  • Suomessa on raportoitu 692 uutta koronavirustartuntaa ja yksi uusi kuolemantapaus. Tartuntojen määrä on laskenut viime viikosta, mutta kuolemantapausten määrä on noussut. Rokotuskattavuus on noussut 74 prosenttiin väestöstä. Hallitus on ilmoittanut, että se aikoo purkaa koronarajoituksia vaiheittain lokakuun alusta alkaen, jos tartuntatilanne pysyy hallinnassa.