Futsalin MM-Karsintaottelu: Suomi vs. Hollanti – Dramaattinen Näytös ja Voiton Juhla

Suomi ja Hollanti esittivät ratkaisevassa futsalin MM-karsintaottelussa Vantaalla uskomattoman näytelmän, jossa maaleja iskettiin vuorotahtiin. Lopulta Hollanti juhli rangaistuspotkukilpailun päätteeksi voittoa. Hollanti etenee syksyllä pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Suomi nousi ottelussa kahteen otteeseen tasoihin. Ratkaisevina hetkinä Hollanti kuitenkin osoitti osaavansa pelata. Vierasjoukkue lähti otteluun pienoisena altavastaajana siitäkin huolimatta, että ensimmäinen osa-ottelu päättyi tasan 1–1. Suomen kapteeni Jukka Kytölä


Suomelle valtava pettymys MM-futsalkarsinnassa –kapteeni Jukka Kytölä: ”Oltaisiin ansaittu enemmän”

Suomi ja Hollanti tarjosivat futsalin MM-karsintaottelussa Vantaalla dramaattisen näytöksen, jossa maalit paukkuivat vuorotahtiin. Ottelun päätteeksi Hollanti juhli voittoa rankkarikilpailun jälkeen ja etenee syksyllä pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Suomi nousi ottelussa kahdesti tasoihin, mutta ratkaisevina hetkinä Hollanti osoitti vahvuutensa. Vierasjoukkue lähti otteluun altavastaajana, vaikka ensimmäinen osaottelu päättyikin tasalukemiin 1–1.

Jukka Kytölä, Suomen kapteeni, kiitteli joukkuettaan lopputuloksesta huolimatta.

– Olen todella ylpeä joukkueestamme, vaikka olisimme voineet ansaita enemmän, Kytölä sanoi.

Kasperi Kangas, Suomen maalivahti, ilmaisi tunteensa ottelun jälkeen.

– Urheilu ei aina ole reilua. Totuus on, että olimme parempi joukkue 50 minuuttia. Näytimme kuitenkin luonnetta noustessamme kahden maalin tappioasemasta ohitse.

Suomi vaihteli ottelussa maalivahtejaan Kangasta ja Antti Koivumäkeä. Kangas myönsi maalivahtien vaihtelun olleen haastavaa.

– Vaihtelut maalivahdissa olivat haasteellisia ensimmäisellä jaksolla. Olisin ehkä torjunut ensimmäisen maalin, jos olisin ollut koko pelin maalissa.

Toisella jaksolla Suomi nousi peliin mukaan ja painosti Hollannin päätyä.

– Toisella jaksolla käytettiin hyvin maalivahtia hyökkäyksissä ja saimme vastustajan täysin ahtaalle, Kangas pohti.

Ottelun jatkuessa molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, ja lopulta ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Hollannin Manuel Kuijk oli suomalaisvahteja etevämpi myös rankkareissa.

– Kaikki pelaajat antoivat kaikkensa, ja olen erittäin ylpeä joukkueestamme, Kangas kommentoi tunteikkaasti.

Fantastista viihdettä

Yli 2000-päinen yleisö saapui seuraamaan ottelua Vantaan Areenalle. Ottelu tarjosi katsojille monipuolisen näytöksen vaiheineen.

Yle Urheilun asiantuntija ja entinen maajoukkuekapteeni Panu Autio arvosti molempien joukkueiden esitystä.

– Joukkueet tarjosivat upeaa viihdettä.

Autio myönsi, että Suomi olisi voinut päästä helposti MM-lopputurnaukseen.

– Urheilussa on aina oltava kasvun asenne ja katsottava eteenpäin. Tämä oli historiallinen sauma, mutta uusia mahdollisuuksia tulee tulevaisuudessa, Autio totesi.

Suomella jäi parannettavaa viimeistelyssä ja avainhetkien puolustamisessa.

Hollanti juhli voittoa ja eteni viidensiin MM-kisoihinsa. Suomella oli mahdollisuus edetä ensimmäistä kertaa historiassa MM-lopputurnaukseen.

– EM-karsinnat odottavat syksyllä, ja lähdemme hakemaan uutta menestystä, kapteeni Kytölä summasi jatkosuunnitelmia.

MM-lopputurnaus pelataan syys-lokakuussa Uzbekistanissa.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *