Fraktpriserna stiger igen efter attacker i Röda havet

Än är inte priserna tillbaka på nivåerna i vintras, då de jemenitiska huthirebellernas attacker på sjötrafiken i Röda havet startade. Men de har helt klart vänt uppåt igen, skriver Financial Times som även påpekar att det sker under en period som normalt räknas som lågsäsong.  Normalt infaller högsäsongen mellan slutet av juli och november, då


Fraktpriserna stiger igen efter attacker i Röda havet

Än är inte priserna tillbaka på nivåerna i vintras, då de jemenitiska huthirebellernas attacker på sjötrafiken i Röda havet startade. Men de har helt klart vänt uppåt igen, skriver Financial Times som även påpekar att det sker under en period som normalt räknas som lågsäsong. 

Normalt infaller högsäsongen mellan slutet av juli och november, då många europeiska handlare vill ha hem varor inför black friday och jul. 

”Högsäsongen har flyttats fram”, säger Michael Aldwell, chef för sjölogistik på speditören Kuehne + Nagel, till Financial Times. 

Enligt tidningen har prisökningen flera orsaker, inte minst attackerna i Röda havet. Många fraktfartyg har till exempel valt att ta längre rutter för att undvika området. 

En annan anledning till att priserna stiger är att konsumenterna inte är riktigt så deppiga som en del handlare trodde. De kan därför ha bantat lagret lite väl mycket och kan därmed tänka sig att betala lite mer för att få tillgång till fraktkapacitet.