Fortumin osake on nyt houkutteleva sijoituskohde – Viimeaikainen kurssilasku on ylireagointia


Fortum on yksi Suomen suurimmista ja tunnetuimmista energiayhtiöistä. Fortum tuottaa ja myy sähköä, lämpöä, kaasua ja muita energiaratkaisuja asiakkailleen. Fortum on myös omistajaosuus Uniperissa, joka on saksalainen energiayhtiö.

Fortumin osake on ollut viime aikoina laskussa pörssissä. Osakkeen hinta on pudonnut noin 25 prosenttia vuoden alusta. Syitä laskulle ovat muun muassa sähkön hinnan lasku, Uniperin heikko tulos ja Venäjän poliittinen epävarmuus.

Fortumin osakkeen lasku on kuitenkin ylireagointia, sillä yhtiöllä on edelleen vahvat näkymät tulevaisuudessa. Fortum hyötyy siitä, että se on panostanut uusiutuvaan energiaan ja vähäpäästöisiin ratkaisuihin. Fortum on myös parantanut yhteistyötään Uniperin kanssa ja saanut lisää vaikutusvaltaa sen strategiassa. Lisäksi Fortum maksaa hyvää osinkoa osakkeenomistajilleen.

Fortumin osake on nyt houkutteleva sijoituskohde, sillä sen arvostus on alhainen suhteessa sen tuloksentekokykyyn. Fortumin osake tarjoaa mahdollisuuden hyvään tuottoon pitkällä aikavälillä. Fortumin osake on myös turvallinen valinta, sillä se on vakaalla ja kasvavalla toimialalla.