– Forsøk på å tvinge frem tvungen lønnsnemnd

– Forsøk på å tvinge frem tvungen lønnsnemnd Flyteknikerne frykter at NHO Luftfart gjentar grepet fra 2022, og rammer luftambulansen i en såkalt «lockout». Et fly på vei ut fra en hangar på Gardermoen. Arkivfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB Hans M. Jordheim David Bach Publisert: For mindre enn 50 minutter siden Oppdatert nå nettopp


– Forsøk på å tvinge frem tvungen lønnsnemnd

Flyteknikerne frykter at NHO Luftfart gjentar grepet fra 2022, og rammer luftambulansen i en såkalt «lockout».

Publisert:

Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) skal møte NHO Luftfart hos Riksmekleren onsdag og torsdag denne uken. Blir de ikke enige, blir det streik fra midnatt torsdag.

Samtidig har NHO Luftfart varslet plassoppsigelse for samtlige øvrige medlemmer i avtalen. Grepet er helt normal prosedyre, fremholder NHO Luftfart. Les hele svaret deres lenger ned.

Men NFO reagerer sterkt, fordi det endte med såkalt «lockoutlockoutNår en arbeidsgiver eller arbeidsgiverforening setter i verk arbeidsstans for å tvinge fram en løsning av en interessetvist, kalles det lockout (fra engelsk låst ute).» i 2022. Seks dager senere varslet daværende arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen tvungen lønnsnemnd.

Nå frykter de at historien gjentar seg.

Les også

Brudd i forhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon og NHO Luftfart

– Det fremstår som at NHO Luftfart planlegger et spill med liv og helse i forsøk på å fremtvinge tvungen lønnsnemd, noe som vil være et direkte misbruk av ordningen og som undergraver vår rett til arbeidskamp, skriver NFO-leder Jan Skogseth i en pressemelding.

Dagbladet Børsen omtalte pressemeldingen først mandag.

Luftambulansene rammes

I forkant av meglingen har NFO levert inn plassfratredelseplassfratredelseVarsel om iverksettelse av streik, som sier noe om hvem som faktisk tas ut i konflikten. Skal angis med minst fire dagers varsel og kan kun omfatte arbeidstakere som inngår i plassoppsigelsen. for 30 av sine medlemmer i SAS, Widerøe og Norwegian.

Det innebærer at kun disse 30 kan gå ut i streik fra konfliktens start dersom partene ikke blir enige hos Riksmekleren. NFO organiserer og forhandler for over 95 prosent av flyteknikerne i Norge.

– Da svarte NHO Luftfart med å levere en utøkt plassoppsigelse som omfatter alle våre medlemmer, det vil si Norse, Kongsberg Aviation Maintenance Services (Kams) og Avincis, sier Skogseth til E24.

Avinics har flyteknikerne i luftambulansetjenesten, som dermed blir involvert i konflikten fra NHO Luftfarts side.

– De ønsker vi i utgangspunktet å holde utenfor for ikke å ramme flyvninger som er kritiske for liv og helse, sier Skogseth.

NFO hevder samtidig at NHO Luftfart «har nektet å møte» NFO for å avtale hvordan en eventuell arbeidskamp skal gjennomføres uten å innebære fare for liv og helse.

Nå mener Skogseth og NFO at selve streikeretten er utsatt. Plassoppsigelsen fra NHO Luftfart er et grep som legger til rette for tvungen lønnsnemnd, sier han.

– Det er en tanke vi har som er erfaringsbasert fra 2022. Det var nøyaktig det som skjedde da. Arbeidsgiversiden iverksatte lockout av alle våre medlemmer. Deriblant teknikerne på luftambulansen.

– De sa i 2022 at det ikke var tanken, men historien forteller jo noe annet, sier Skogseth.

NHO Luftfart: – Normal prosedyre

Administrerende direktør Erik Lahnstein i NHO Luftfart understreker i en e-post til E24 at det er helt normal prosedyre at arbeidsgiversiden også tar ut øvrige ansatte som omfattes av den samme arbeidsavtalen.

– Det er også tilfelle denne gangen. NHO Luftfart har derfor gitt plassoppsigelse for de tre bedriftene som ikke var omfattet av arbeidstakersidens plassoppsigelse, sier Lahnstein.

Han sier samtidig at han ikke tror det blir behov for plassoppsigelsen.

– Det er ikke noe vi ønsker, og vi går inn i meglingen med et klart ønske om å oppnå enighet. Vi ser frem til å sette oss ned og ha en ryddig diskusjon, sier Lahnstein.

Administrerende direktør Erik Lahnstein i NHO Luftfart, her avbildet ved en tidligere anledning.

Han tilbakeviser samtidig at NHO Luftfart har «nektet å møte» NFO om å avtale rammene for en eventuell konflikt.

– Vi har flere ganger hatt kontakt med NFO om denne saken, men i og med at vi her følger den helt ordinære fremgangsmåten for norsk arbeidsliv, har vi ikke sett behov for noe eget møte. Vi følger de samme prinsippene overfor NFO som en liten og frittstående arbeidstakerorganisasjon som vi gjør overfor andre organisasjoner som LO og YS.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Kongsberg Aviation Maintenance Services (Kams) har medlemmer som er teknikere for luftambulansetjenesten. Det stemmer ikke, de er hos Avincis. Saken ble oppdatert 17.06.2024 klokken 17.