Ex-rikollinen Mika “Immu” Ilmén kertoo, miksi vangit ovat muita sairaampia – “Vankila on kuin sairastupa”


Mika “Immu” Ilmén on entinen rikollinen, joka on istunut useita vankeusrangaistuksia eri rikoksista. Hän on nyt puhdistanut elämänsä ja ryhtynyt kirjailijaksi ja puhujaksi. Hän on myös perustanut yhdistyksen, joka auttaa entisiä vankeja sopeutumaan yhteiskuntaan.

Ilmén sanoo, että vangit ovat muita sairaampia sekä fyysisesti että henkisesti. Hän sanoo, että vankila on kuin sairastupa, jossa leviävät erilaiset taudit, kuten tuberkuloosi, hepatiitti ja HIV. Hän sanoo, että vankila on myös kuin mielisairaala, jossa vallitsevat masennus, ahdistus ja itsemurha-ajatukset.

Ilmén sanoo, että vankien sairastumisen syitä ovat muun muassa huono elintaso, stressi, väkivalta, yksinäisyys ja huumeet. Hän sanoo, että vankien terveydenhuolto on riittämätöntä ja epätasa-arvoista. Hän sanoo, että vankien terveyttä ei pidetä tärkeänä eikä heitä kohdella ihmisarvoisesti.

Ilmén sanoo, että vankien sairastuminen ei ole vain heidän oma ongelmansa, vaan se vaikuttaa myös yhteiskuntaan. Hän sanoo, että sairaat vangit ovat kalliita veronmaksajille ja riski kansanterveydelle. Hän sanoo, että sairaat vangit ovat myös alttiimpia uusimaan rikoksia ja syrjäytymään.

Ilmén sanoo, että vankien terveyden parantamiseksi tarvitaan muun muassa parempaa ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Hän sanoo, että vankien terveyttä pitää edistää kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti. Hän sanoo, että vankien terveyttä pitää myös arvostaa ja kunnioittaa.