Etelä-Afrikassa valmistui historiallinen betonisilta – Ylittää 197 metriä syvän rotkon ja kestää maanjäristyksiä


Etelä-Afrikassa on rakennettu historiallinen betonisilta, joka ylittää Mpumalangan provinssissa sijaitsevan Blyde-joen rotkon. Silta on nimetty Blyde River Canyon Bridgeksi ja se on osa N4-moottoritietä, joka yhdistää Pretorian ja Maputon.

Silta on 580 metriä pitkä ja sen keskijänneväli on 260 metriä. Se on maailman suurin betonivalmisteinen riippusilta, joka on rakennettu ilman tukipalkkeja tai -pylväitä. Silta lepää kahden kannatinpylonin varassa, jotka ovat 128 metriä korkeat ja painavat yhteensä 7 400 tonnia.

Silta on suunniteltu kestämään maanjäristyksiä ja äärimmäisiä sääolosuhteita. Silta voi liikkua jopa 1,5 metriä sivusuunnassa ja 0,8 metriä pystysuunnassa ilman rakenteellisia vaurioita. Silta voi myös kestää tuulen nopeuden, joka voi olla yli 200 kilometriä tunnissa.

Silta on rakennettu neljän vuoden aikana ja sen kustannukset olivat noin 280 miljoonaa euroa. Silta on osa Etelä-Afrikan hallituksen infrastruktuurihanketta, jolla pyritään parantamaan liikenneolosuhteita ja edistämään alueen matkailua.