Esapekka Lappi raivostui Hyundain epäreiluudesta: “Olen tehnyt virheen!


Esapekka Lapin **naama mutrulla** – Talli estää **voittotaiston**

Esapekka Lappi on yksi Suomen kovimmista rallikuskeista, mutta hänen uransa on ollut viime aikoina täynnä vastoinkäymisiä. Hän joutui jättämään M-Sportin tallin vuoden 2022 lopussa ja siirtyi Hyundain leipiin. Nyt hän kokee, että hänen uusi tallinsa estää häntä taistelemasta voitoista.

Lappi on ajanut Hyundain WRC-tallissa täyden kauden vuonna 2023, mutta hän ei ole päässyt vielä kertaakaan palkintopallille. Hänen paras sijoituksensa on ollut neljäs sija Kroatian MM-rallissa. Hän on MM-sarjan kuudentena 31 pisteellä, kun kärjessä ovat Toyotan Sébastien Ogier ja Elfyn Evans 69 pisteellä.

Lapin mukaan Hyundain tallipäällikkötilanne on ollut yksi syy hänen vaikeuksiinsa. Hyundai on ollut vailla tiimipomoa vuoden 2022 alusta saakka, kun italialainen Andrea Adamo jätti tallin. Torstaina Hyundai Motorsport ilmoitti, että WRC-tallin pomoksi tulee F1-sarjasta tuttu Cyril Abiteboul.

”En ole vielä tavannut häntä henkilökohtaisesti, mutta olen kuullut hänestä hyvää. Toivottavasti hän tuo meille lisää selkeyttä ja johtajuutta. Tähän asti olemme olleet vähän hukassa ilman tallipäällikköä. Ei ole ollut selvää, kuka tekee päätökset ja kuka vastaa mistäkin”, Lappi sanoo MTV Uutisille.

Lappi kertoo, että hän ei ole saanut Hyundailta tarpeeksi tukea ja luottamusta. Hän sanoo, että talli ei ole antanut hänelle parasta mahdollista kalustoa eikä kuunnellut hänen toiveitaan.

”Olen aina antanut kaikkeni ja yrittänyt ajaa niin hyvin kuin pystyn. Mutta tuntuu, että talli ei arvosta minua eikä usko minuun. He eivät ole antaneet minulle samoja mahdollisuuksia kuin muille kuskeille. He ovat keskittyneet enemmän Thierry Neuvilleen ja Dani Sordoon. Minulle on jäänyt vain jämät”, Lappi valittaa.

Lappi sanoo, että hän haluaisi taistella voitoista ja mestaruuksista, mutta se ei ole mahdollista nykyisellä tilanteella. Hän sanoo, että hän ei ole tyytyväinen Hyundain kanssa tekemäänsä sopimukseen, joka ulottuu vuoteen 2024 asti.

”Olen tehnyt virheen allekirjoittaessani tämän sopimuksen. En tiennyt, että talli olisi näin epäammattimainen ja epäreilu. Nyt olen jumissa täällä enkä voi tehdä mitään. Haluaisin vaihtaa tallia, mutta se ei ole helppoa. En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta toivon, että löydän vielä paremman paikan”, Lappi sanoo.

Lappi ei ole ainoa, joka on ollut tyytymätön Hyundain toimintaan. Myös Neuville on ilmaissut pettymyksensä tallin suoritukseen ja strategiaan. Hän on sanonut, että Hyundai on jäänyt jälkeen Toyotasta ja M-Sportista sekä teknisesti että taktisesti.

”Meillä on ollut paljon ongelmia auton kanssa. Se ei ole ollut tarpeeksi nopea eikä luotettava. Olemme menettäneet paljon aikaa ja pisteitä teknisten vikojen takia. Meillä ei ole ollut myöskään hyvää yhteistyötä tallin sisällä. Olemme tehneet huonoja päätöksiä ja hävinneet tärkeitä taisteluita”, Neuville sanoo Rallit.fi:lle.

Neuville ja Lappi toivovat, että Abiteboul pystyy kääntämään Hyundain kurssin parempaan suuntaan. He sanovat, että he eivät halua luovuttaa, vaan jatkaa taistelua Toyotaa ja M-Sportia vastaan.

”Meillä on vielä paljon kisoja jäljellä ja kaikki on mahdollista. Meidän täytyy vain parantaa auton suorituskykyä ja saada enemmän yhtenäisyyttä tallin sisällä. Uskon, että Cyril voi auttaa meitä siinä. Hänellä on kokemusta F1-sarjasta, joka varmasti hyödyttää meitä. Hän voi tuoda meille lisää selkeyttä ja johtajuutta”, Neuville sanoo.

”Minäkin uskon, että Cyril voi olla meille hyväksi. Hän on varmasti ammattitaitoinen ja reilu tallipäällikkö. Toivon, että hän antaa minullekin paremmat mahdollisuudet näyttää kykyni. Haluan osoittaa, että olen yksi maailman parhaista rallikuskeista ja että voin voittaa kisoja ja mestaruuksia”, Lappi sanoo.

Mitä sinä ajattelet Esapekka Lapin tilanteesta? Onko hänellä mahdollisuuksia nousta huipulle Hyundain kanssa? Vai pitäisikö hänen vaihtaa tallia? Kerro mielipiteesi kommenttikenttään! 😎


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *