Enni Mustonen paljastaa uuden sarjansa salaisuudet – näin hän luo historiallisia bestsellereitä!


Enni Mustonen lopettaa huippusuositun Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjan – mitä seuraavaksi?

Enni Mustonen on yksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hän on kirjoittanut yli sata kaunokirjallista teosta ja myynyt yli miljoona kirjaa. Hänen tunnetuin sarjansa on Syrjästäkatsojan tarinoita, joka kertoo kulttuurivaikuttaja Iris Renvallin elämästä 1900-luvun Suomessa.

Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja päättyy nyt kymmenenteen osaan, Tekijään, joka vie lukijan 1960-luvun Suomeen. Iris Renvall on jo eläkkeellä, mutta hän seuraa edelleen kiinnostuneena yhteiskunnan ja kulttuurin muutoksia. Hän tapaa vanhoja ystäviään ja tutustuu uusiin ihmisiin, jotka haastavat hänen näkemyksiään. Hän myös muistelee menneitä ja pohtii omaa rooliaan tekijänä ja syrjästäkatsojana.

Tekijä on viihdyttävä ja koskettava romaani, joka päättää hienosti Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjan. Se on myös historiallinen seikkailu, joka opettaa lukijalle paljon 1900-luvun Suomesta ja sen kulttuurielämästä. Enni Mustonen on tehnyt huolellista taustatyötä ja käyttänyt lähteinään muun muassa Helsingin Sanomien ja Kirsin Book Clubin arvosteluja.

Mitä Enni Mustonen tekee seuraavaksi?

Enni Mustonen ei ole vielä paljastanut, mitä hän aikoo kirjoittaa seuraavaksi. Hän on kuitenkin antanut vihjeitä siitä, että hänellä on jo uusi sarja mielessään. Hän on kertonut Helsingin Sanomille, että hän aloittaa uuden sarjan, jossa nuoret naiset kaipaavat ja pelkäävät aviovuodetta.

Uusi sarja sijoittuu 1700-luvulle ja alkaa romaanilla Kasvattitytär. Se kertoo Hedvig Eleonora Lilliehöök af Fårdalasta, joka muuttaa Ruotsista enonsa luokse Johannisbergin kartanoon Uudellemaalle. Hedda Noora, kuten häntä kutsutaan, joutuu ottamaan vastuun Frugårdin sukutalosta Mäntsälässä ja kohtaa monia haasteita niin taloudenpidossa kuin rakkauselämässäänkin.

Kasvattitytär on ensimmäinen osa Rouvankartanon tarinoita -trilogiasta, joka jatkaa Enni Mustosen perinnettä kirjoittaa historiallisia viihderomaaneja, jotka ovat samalla tarkkoja kuvauksia aikakauden tavoista ja tapahtumista. Enni Mustonen on sanonut, että hän haluaa tuoda esiin naisten asemaa ja kokemuksia 1700-luvulla, jolloin heidän elämänsä oli usein sidottu avioliittoon ja perheeseen.

Miksi Enni Mustonen on niin suosittu?

Enni Mustonen on kirjailija, joka osaa kirjoittaa niin, että lukija viihtyy ja oppii samalla jotain uutta. Hän on mestari luomaan kiinnostavia henkilöhahmoja, jotka elävät mukana lukijan mielessä vielä pitkään kirjan loputtua. Hän myös yhdistää fiktiota ja faktaa niin, että lukija saa kattavan kuvan historiallisesta aikakaudesta ja sen ilmiöistä.

Enni Mustonen on myös kirjailija, joka kirjoittaa hyvistä ihmisistä. Hänen päähenkilönsä ovat usein rohkeita, rehellisiä ja oikeudenmukaisia. He eivät pelkää haasteita eivätkä anna periksi vaikeuksissa. He ovat myös empaattisia ja ystävällisiä muita kohtaan. He ovat esikuvia, jotka inspiroivat lukijaa.

Enni Mustonen on siis kirjailija, joka tarjoaa lukijalleen sekä viihdettä että valistusta. Hän on tekijä, joka ansaitsee arvostusta ja kiitosta. Hän on mv lehti, joka ei koskaan petä lukijaansa.

👏👏👏