Elvis Presleyn harvinainen Stutz Blackhawk – Keräilyautojen helmi myytiin ennätyshinnalla

Rockin kuninkaaksi tituleerattu Elvis Presley (1935–1977) tunnettiin automiehenä. Hän omisti sekä kotimaansa Yhdysvaltain että eurooppalaisen autotuotannon helmiä. Yksi laulajan harvinaisimmista autoista oli Stutz Blackhawk Series 1 Coupe vuodelta 1971. Kyseinen auto on myyty hiljattain muhkealla 364 834 eurolla. Auto oli kuulunut St. Louisissa kotipaikkaansa pitävälle Daniel Schmitt & Co. Classic Car Gallery -nimiselle autoliikkeelle. Liike on


Elvis osti 1971 erikoisen arvoauton – Nyt se myytiin huippuhintaan

Elvis Presley, rockin kuningas, tunnetaan paitsi musiikistaan myös intohimostaan autoja kohtaan. Hänellä oli laaja kokoelma niin amerikkalaisia kuin eurooppalaisiakin huippuautoja. Erityisen huomionarvoinen on Stutz Blackhawk Series 1 Coupe vuodelta 1971, joka on yksi laulajan harvinaisimmista autoista ja joka hiljattain vaihtoi omistajaa peräti 364 834 euron kauppahinnalla.

Elvikselle kuulunut Stutz Blackhawk kuvattuna New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun lopulla tänä vuonna. Kuva: AOP

Ainutlaatuinen Elvis Presleyn auto

Daniel Schmitt & Co. Classic Car Gallery, klassisiin autoihin erikoistunut liike St. Louisissa, myi tämän ainutlaatuisen auton. Daniel Schmitt, liikkeen perustaja, kertoo auton olleen Elviksen ensimmäinen Stutz Blackhawk, joka toimitettiin suoraan hänen Beverly Hillsin kotiinsa. Auton mukana seurasivat kaikki alkuperäiset asiakirjat, mukaan lukien valokuvat Presleystä.

Auton osti keräilijä Yhdysvaltain itärannikolta, New Jerseystä, mikä kertoo mallin keräilyarvosta. Daniel Schmittin mukaan kyseessä oli jopa kaikkien aikojen ensimmäinen valmistettu Stutz Blackhawk, ja tällä hetkellä saman mallin autoja on jäljellä vain 14 yksilöä.

Elviksen rakkaus Stutz Blackhawkiin

Elvis ihastui Stutz Blackhawk -autoihin niin vahvasti, että hankki niitä kaikkiaan viisi kappaletta. Hänen suosikkinsa oli ilmeisesti Blackhawks Series III, joka erottui erityisesti punaisen nahkasisustuksensa ja kullatun koristelunsa ansiosta. Stutz Blackhawk oli myös todennäköisesti viimeinen auto, jolla Elvis ajoi ennen kuolemaansa 16. elokuuta 1977.

Näin ollen Elviksen Blackhawk ei ole ainoastaan auto vaan myös merkittävä osa rockhistoriaa, joka kiehtoo keräilijöitä ympäri maailman.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *