Eksoottiset hedelmät Thaimaassa – nämä ovat niin herkullisia, että et halua palata kotiin!


Eksoottiset hedelmät Thaimaassa – näitä kannattaa maistaa 🍉🍍🥭

Thaimaa on tunnettu monista herkullisista ja värikkäistä hedelmistään, jotka ovat paitsi terveellisiä, myös edullisia ja helppoja löytää. Thaimaan hedelmätarjonta on niin laaja, että saatat törmätä sellaisiin hedelmiin, joita et ole koskaan ennen nähnyt tai maistanut. Tiesitkö esimerkiksi, että Thaimaassa kasvaa lohikäärmehedelmiä, karvapalloja ja norsunmunia? 😲

Tässä artikkelissa esittelemme sinulle joitakin Thaimaan eksoottisista hedelmistä, jotka kannattaa ehdottomasti kokeilla matkasi aikana. Kerromme myös, miten tunnistat kypsät hedelmät, miten syöt niitä ja mitä terveyshyötyjä niillä on. Lue siis eteenpäin ja valmistaudu herkuttelemaan Thaimaan hedelmien parhaimmistolla! 🤤

Mangostani (Mang kut)

Mangostani on yksi Thaimaan suosituimmista ja arvostetuimmista hedelmistä. Se on pieni, pyöreä ja tummanvioletti hedelmä, jonka kuori on paksu ja nahkea. Kuoren alla piilee valkoinen, pehmeä ja makea hedelmäliha, joka koostuu useasta lohkosta. Mangostanin maku on raikas ja hieman kirpeä, ja se muistuttaa hiukan persikkaa tai litsiä.

Mangostanin tunnistaa kypsäksi sen kuoren väristä ja tuntumasta. Kypsän mangostanin kuori on tumma ja kiiltävä, ja se antaa hieman periksi painettaessa. Kuoren pohjassa on myös vihreitä lehtiä, joiden lukumäärä kertoo lohkojen määrän sisällä. Mangostanin kuori ei ole syötävä, vaan se pitää avata varovasti käsin tai veitsellä. Kuoren alla oleva valkoinen osa on syötävä osa.

Mangostani on paitsi maukas, myös terveellinen hedelmä. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, C-vitamiinia, kaliumia ja kuitua. Mangostani auttaa torjumaan tulehduksia, infektioita, allergioita ja vapaita radikaaleja. Se voi myös edistää ruoansulatusta, verenkiertoa ja ihon kuntoa.

Litsi (Linjee)

Litsi on toinen Thaimaan suosikkihedelmistä, joka on kotoisin Kiinasta. Se on pieni, punainen ja piikkinen hedelmä, jonka kuori on ohut ja helposti irtoava. Kuoren alla on läpikuultava, valkoinen ja mehukas hedelmäliha, joka ympäröi ruskeaa siementä. Litsin maku on makea ja aromaattinen, ja se muistuttaa hiukan rypälettä tai vesimelonia.

Litsin tunnistaa kypsäksi sen kuoren väristä ja kiillosta. Kypsän litsin kuori on punainen tai vaaleanpunainen ja kiiltää auringossa. Kuori irtoaa helposti sormin tai veitsellä. Kuoren alla oleva valkoinen osa on syötävä osa, mutta siemen on kova ja karvas, eikä sitä pidä syödä.

Litsi on hyvä hedelmä niin makunsa kuin terveysvaikutustensa puolesta. Se sisältää paljon C-vitamiinia, B-vitamiineja, rautaa, fosforia ja kalsiumia. Litsi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, ehkäisemään anemiaa, parantamaan luuston terveyttä ja alentamaan verenpainetta.

Rambutani (ngor)

Rambutani on yksi Thaimaan eksoottisimmista ja erikoisimmista hedelmistä. Se on pieni, pyöreä ja punainen hedelmä, jonka kuori on peitetty pitkillä ja pehmeillä karvoilla. Kuoren alla on valkoinen, kiinteä ja makea hedelmäliha, joka ympäröi suurta siementä. Rambutanin maku on samankaltainen kuin litsin, mutta hieman happamampi ja kirpeämpi.

Rambutanin tunnistaa kypsäksi sen kuoren ja karvojen väristä. Kypsän rambutanin kuori on punainen tai oranssi, ja karvat ovat vihreitä tai keltaisia. Kuori avataan sormin tai veitsellä. Kuoren alla oleva valkoinen osa on syötävä osa, mutta siemen on kitkerä ja myrkyllinen, eikä sitä pidä syödä.

Rambutani on loistava hedelmä niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja jännittävää. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, kuitua, mangaania ja kuparia. Rambutani auttaa torjumaan flunssaa, edistämään ruoansulatusta, suojaamaan soluja hapettumiselta ja tukemaan hiusten ja ihon terveyttä.

Pitaija (Gao Mung koon)

Pitaija eli lohikäärmehedelmä on yksi Thaimaan kauneimmista ja värikkäimmistä hedelmistä. Se on iso, soikea ja vaaleanpunainen hedelmä, jonka kuori on täynnä vihreitä piikkejä. Kuoren alla on valkoinen tai punainen hedelmäliha, joka on täynnä pieniä mustia siemeniä. Pitaijan maku on mieto ja makea, ja se muistuttaa hiukan kiiviä tai päärynää.

Pitaijan tunnistaa kypsäksi sen kuoren väristä ja tuntumasta. Kypsän pitaijan kuori on vaaleanpunainen tai punainen, ja se antaa hieman periksi painettaessa. Kuori leikataan veitsellä kahtia. Kuoren alla oleva valkoinen tai punainen osa on syötävä osa, samoin kuin siemenet.

Pitaija on paitsi silmänruokaa, myös terveyspommi. Se sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa, magnesiumia ja antioksidantteja. Pitaija auttaa ehkäisemään ummetusta, alentamaan kolesterolia, parantamaan verensokeria ja vähentämään stressiä.